Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
Functionarea Consiliului judetean

Functionarea Consiliului judeteanReferitor la functionarea consiliului judetean trebuie mentionat faptul ca mandatul acestuia este de 4 ani, putand fi prelungit, ca si-n cazul consiliului local, prin lege organica, in caz de razboi sau de catastrofa. Mandatul acestuia se exercita de la data declararii ca legal constituit a consiliului nou ales.

Conform art. 94 din acelasi act normativ, consiliul judetean se intruneste in sedinte ordinare in fiecare luna la convocarea presedintelui consiliului judetean, iar in cazul in care acesta nu poate face convocarea, aceasta va fi facuta de vicepresedintele desemnat in acest sens, prin dispozitie, de presedinte, conform art. 94 alin. (6) coroborat cu art. 107 alin. (2) din Legea

nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare. Acesta se poate intruni si in sedinte extraordinare ori de cate ori este necesar, la cererea presedintelui sau a cel putin 1/3 din numarul membrilor consiliului ori la solicitarea prefectului, adresata presedintelui consiliului judetean. In acest din urma caz este necesar sa existe un caz exceptional care necesita adoptarea

de masuri imediate pentru prevenirea, limitarea sau inlaturarea urmarilor calamitatilor, catastrofelor, incendiilor, epidemiilor sau epizotiilor, precum si pentru apararea ordinii si linistii publice.

Convocarea consiliului judetean in sedinte se face in scris, prin intermediul secretarului general al judetului, cu cel putin 5 zile inaintea sedintelor ordinare sau cu cel mult 3 zile inaintea celor extraordinare.

Ordinea de zi a sedintei consiliului judetean se aduce la cunostinta locuitorilor judetului prin mass-media sau prin orice alt mijloc de publicitate, insa in fapt, ar trebui sa precizam ca este facut public. si de aceasta data, proiectul acestei ordini de zi.

Cvorumul necesar pentru desfasurarea sedintelor este, conform art.95 alin.1 din Legea nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, de 50% plus 1 din numarul consilierilor in functie, este necesara, asadar, o majoritate absoluta. Evident ca prezenta consilierilor la sedinte este obligatorie, legea prevazand in art.95 alin.2, posibilitatea ca in cazul in care un consilier lipseste nemotivat de 2 ori consecutiv de la aceste sedinte, sa poata fi

sanctionat conform regulamentului de organizare si functionare a consiliului judetean. Cazurile in care se considera ca absenta este determinata de motive temeinice se vor stabili prin Regulamentul de organizare si functionare a consiliului judetean.