Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
Actele presedintelui Consiliului judetean

Actele presedintelui Consiliului judeteanIn exercitarea atributiilor prevazute de lege, presedintele consiliului judetean emite dispozitii cu caracter normativ sau individual, care devin executorii numai dupa ce au fost aduse la cunostinta publica sau dupa ce au fost comunicate persoanelor interesate, dupa caz.(art. 106 din Legea nr. 215/2001, republicata). O parte a doctrinei a criticat aceste ultime prevederi legale mentionate pe motiv ca ar fi nu doar neoportune, ci chiar neconstitutionale pentru ca in Constitutie nu este prevazuta aceasta autoritate a administratiei publice locale, cum lasa legea sa se inteleaga ca este presedintele consiliului judetean. Cu atat mai mult legea ii da acestuia dreptul de a adopta acte normative.

Si-n cazul actelor emise de presedintele consiliului judetean este prevazuta posibilitatea supunerii acestora controlului de legalitate pe calea contenciosului administrativ prin intermediul prefectului. Evident ca si la nivelul consiliului judetean, secretarul are obligatia de transmite prefectului atat actele presedintelui acestuia, cat si ale consiliului ca atare.


Vicepresedintii acestuia isi pastreaza pe toata durata mandatului calitatea de consilier, durata mandatului lor fiind egala cu cea a consiliului judetean. Deasemenea, si suspendarea din functie a consilierilor judeteni se face, potrivit art. 108 alin 2) din Legea nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare in aceleasi conditii si conform aceleasi proceduri ca si-n cazul consilierilor locali.