Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Tineretea - comoara vietii
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
“Trec zile , trec ca umbre de vara, fug vremurile usoara, fug si nici o poarta a le opri nu poate”

Afirmatia de mai sus este una indrazneata si poate fi considerata ca baza si motivul principal a omenirii. Motivul principal al omenirii este timpul, el creaza viata , el ne domina pe toti , el ne ajuta sa uitam de rele si sa parcurgem drumul vietii spre cele bune.Uneori el ni se pare rau altadata noidorim ca el sa se opreasca.Timpul este roata universului el este de fiecare data exact si nu asculta nici o explicatie. Timpul daruie oamenilor viata dar peste citva timp el o ia inapoi, el nu poate sa intretina unele si aceleasi lucruri permanent el se roteste ca o roata schimbind lucrurile, oamenii etc. u9d23dq
Timpul are mai multe aspecte . Daca ne-am referi la viata omului atunci le-am diviza in patru categorii:
Tinerete

Batrinete
Copilarie MaturitateBatrinete

Nu stiu de ce, dar timpul le-a aranjat astfel de la bine la rau, de la minor la major.Raspunsul la aceasta intrebare il stie doar el.
Copilaria este startul vietii unui om, el invata cele mai elementare lucruri, invata sa mearga, sa manince etc.
Maturitatea este perioada cind omul deja s-a format si incepe drumul dificultatilor ca sa ajunga la un idial.Acest idial persista in mintea fiecarui om si fra dinsul omul nu ar putea supravietui.La unii oameni el este esprimat prin cariera, la altii prin diferite lucruri pretioase exista si oameni care traiesc pentru hrana
Batrinetea este ultimul nivel pe care timpul la programat pentru omenire.Aici omul intimpina cele mai mari dificultati a vietii.In aceasta perioada idialurile puse in fata ,in timpul maturitatii, se schimba radical.
Cel mai frumos, cel mai proaspat ,cel mai luminos, cel mai dulce nivel al vietii este Adolescenta adica anii de tinerete. Tineretea este perioada programata de timp care se deosebeste esential de cele 3. Aceasta perioada de viata trebuie traita din plin.In acesti ani omul este capabil sa faca orce lucru, sa invete caci doar virsta aceasta este considerata cea mai favorabila pentru invatatura, pentru distractie, pentrudescoperirea tuturor tainelor vietii .De aceea trebuie sa intelegem ca viata e unica si ca tineretea trebuie folosita. Majoritatea din noi nu intelegem ca ne aflam in aceasta ;perioada si nu ne folosim de cazul propus pentru a rasufla in plinul piept si de a trai acesti ani bine ca pe urma sa ne amintim de ei cu bucurie.Prezentul care se desfasoara azi nu coincide cu afirmatiile de mai sus.Astazi oamenii tineri nu sunt asa de deschisi cum ar trebui sa fie, majoritatea dintre moi suntem inchisi in sine, suparati pe viata, ingrijorati de proble de catre nu ar trebui sa tinem cont. La afirmatiile spuse mai sus racordam si si urmatorul fragment
“Anii tineretii sunt de aur si atunci cind vei ajunge la netinerete sa nu te lamentezi de tinerete desarta”

Acest fragment, consider , ca trebuie sa fie deviza tineretului si fiecare din noi sa-l patrunda si sa-l inteleaga si sa faca concluzii acum dar nu la batrinete.
Daca am exprima tineretea prin desene atunci cel mai potrivit tablou ar fi Venus de Boticelli deoarece aici este redata tineretea in floarea ei.Nu persista lucruri care ar strica ambianta tabloului.Vorbind despre dispozitia persoanei ilustrate ajungem loa concluzia ca tineretea trebuie traita din plin dar sa nu trecem hotarele tineretii sanatoase si a celei negre pline de droguri. Tabloul la fel ca afirmatia de mai sus ne dovedeste si ne indeamna la o tinerete plina de sentimente, descoperiri si lucruri noi.
Si de aceea nu trebuie ca viata sa treaca pe linga tine, dartrebuie s-o traiesti la maximum.Nu trebuie sa lasi lucrurile pe maine dar sa le faci azi. Sa te bucuri de fiecare minut si sa nu fii inconstient de lucrurile in jur.Trebuie sa-ti traiesti clipa pina cind persista cazul.


Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta