Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
RASUL
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Rasul este intotdeauna adresat cuiva, deci rasul este o manifestare eminamente sociala. Cautam cu obstinatie sa radem impreuna. Rasul are perioada lui de glorie la adolescenti, la acei oameni in devenire, care-si cauta locul. Fiecare are rasul lui. Exista totusi perioade in dezvoltare cand copiii, puberii incearca sa imite rasul cuiva. Exista ras cristalin, jucaus, copilaresc; ras care rasuna; ras enervant, sfidator. h2b11bu
Rasul la copil. Se zice despre nou-nascuti: „mi-a zambit”. Acela nu este un zambet, este o grimasa. Exista o serie de reflexe la nou-nascut. Unul dintre aceste reflexe este reflexul punctelor cardinale: daca-i pui degetul pe fata in apropierea gurii, sugarul isi stramba gura si isi muta capul spre directia din care a venit stimulul tactil, pentru ca ceea ce stie el sa faca cel ami bine la aceasta varsta este sa caute sfarcul. Orice parte a obrajilor ai atinge intr-acolo se indreapta buzele intr-un fel de grimasa. Mai tarziu se iveste alt reflex care e destul de amplu la sugar: gadilatul, care-l resimte destul de acut, el s-ar putea sa aiba cateva hohote de ras. Nu e un ras adevarat, pentru ca nu e la o poanta si nu e la o buna dispozitie. De la gadilat se poate ajunge la plans.
Rasul este un reflex de aparare. Gadilatul: apare un stimul intr-o zona vulnerabila a corpului nostru, in zona toracelui, la subrat. O intepatura in aceasta zona duce la lezarea unor elemente foarte importante din torace , de aceea este in interesul individului si al intregii specii sa se gadile acolo. Gadilatul in talpa: in mod normal n-ar trebui sa existe, pentru ca nu e zona vulnerabila, insa talpa(planta) este bine reprezentata la nivelul scoartei cerebrale si din cauza bogatiei sensibilitatii in aceasta zona apare gadilatul. Un reflex foarte discret exista la nivelul mainii: daca se stimuleaza eminenta hipotenar si exista tulburari de sensibilitate la nivelul bulbului rahidian atunci apare o contractie discreta a barbiei, este reflexul lui Marinescu.
Rasul la poante, care sunt jocuri de cuvinte, aluzii, situatii disonante. Razi pantru ca te-ai prins care este poanta, inseamna ca te-ai pus in locul celui ridiculizat de banc. Se dovedeste ca oamenii rad pentru ca se afla in situatii vulnerabile, este o legatura fina intre gadilatul din perioada foarte tanara a vietii lor si ridicolul pe care il sesizeaza la varsta adulta.
Zambetul: ras fara dinti. Zambetul inseamna concesie, inseamna sa arati ca esti pe acolo si ca te-ai prins de existenta a ceva. Un om care s-a prins de o poanta subtila va face hmmm, nu va rade in hohote. Asta arata ca este prezent in acea pozitie pe care a constientizat-o fata de situatia descrisa de poanta.
Mai elaborat este zambetul cu aratarea dintilor. Este un zambet defensiv mai clar, care include si o vulnerabilitate mai adanca, inseamna ca esti intr-o situatie ridicola din care vrei sa iesi.
Hohotul de ras. Rasul zgomotos este un semn destul de clar al pozitiei vulnerabile a persoanei respective in grup. Pufnitul in ras este o eliberare dintr-o inhibitie anterioara. Rasul adolescentilor in spatele profesorului: ei sunt in vulnerabilitate caci profesorul se manie din ce in ce mai tare, pentru ca ei sunt in preajma unei autoritati si incearca sa eludeze efectul dominatiei acestei autoritati asupra lor. Acei elevi au putut sa reactioneze in spatele autoritatii, pana atunci ei au fost dominati, pusi la respect.
Legatura intre ras si hedonism(inclinatia spre placere). Sa te simti bine cand razi nu vine din cauza elmentului care a declansat rasul, ci din cauza eliberarii tensiunii.
Rasul este un indicator al functionalitatii unui grup.Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta