Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
COMUNICAREA
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

- Structura sociala a comunicarii: o -Proximotatea o -Similaritatea o Apartenenta la grup f9m16mf
- Mijloace de comunicare : discontinuitatea ridica numeroase bariere in comunicare, legata de distributia geniala a puterii economice si politice. Acest lucru s-a intamplat initial desi tendinta in cadrul formei statale democrat-birocratice a fost egalizarea, reducerea decalajelor si inegalitatilor prin educatie, comunicarea de masa, si o oarecare nivelare a sstandardelor. Discontinuitatile sunt asociate discrepantelor economice si de putere.
- Comunicarea si schimbarea sociala: comunicarea implica schimbarea, este cauza si efectul schimbarii din structurile sociale.
- Lermer sugereaza un prim impuls al schimbarii economice in actualul secol il constituie transmiterea unei imagini a stilului modern de viata unor societati inapoiate.
- Durkheim spune ca in societatile moderne indivizii sunt legati mai mult de diferente decat de asemanarile dintre ei, pentru ca acestea impun complemantaritate si interdependenta. Cresterea gradului de individualism- fragmentare sociala ce duce la izolare la nivel individual si o mai facila manipulare exercitata de grupuri , organizatii puternice la nivel colectiv.
- Mass-media constituie mijlocul de a mentine sentimentul identitatii nationale si culturale si perspectiva intregului, fie cauza disolutiei legaturilor sociale. Comunicarea presupune sau stabileste o relatie sociala intre participanti.
- Norbert Wiener:teoreticianul informaticii propune o stiinta generala a comunicarii aplicabila deopotriva omului si masinii- cibernetica- pune accentul pe feed- back ( procesul de comunicare sa fie circular si nu liniar ci multidirectional.

Comunicarea laterala/verticala:
- Intr-o organizatie fluxul comunicarii este mai mult vertical decat orizontal. Atunci cand mecanizarea este avansata, comunicarea orizontala se face greu si este inlocuitade comunicarea verticala
- Tendinta mai mare pe care o au cei cu statut egal de a vorbi intre ei cu superiorii sau subordonatii sin organizatie, mai ales despre subiecte care nu sunt legate direct cu munca. Distinctia fluxului comunicativ intr-un cadru non-formal este determinata de cateva variabile, unele legate de factori tehnici, altele de perspectiva spatiala si sociala sau de structura organizationala. Comunicarea laterala poate fi incurajata si poate contribui la functionarea eficienta a intregului sistem.
- Comunicare, integrare si eficienta- ori de cate ori oamenii vin in contact ynii cu altii nu numai intamplator, este de asteptat ca interactiunea si intercomunicarea sa genereze acord asupra normelor si relatiilor de stima si simpatie .
- Argyl descrie o serie de factori care impiedica atat comunicarea cat si coeziunea: o -absenta proximitatii fizice o -efectuarea de sarcini diferita o -heterogenitatea indivizilor care lucreaza impreuna

- Cercetarile au aratat ca cu cat munca este mai putin placuta, cu atat este mai placut sa incerci sa comunici cu colegii, in special despre subiecte care nu au legatura cu serviciul. Coeziunea si solidaritatea bazate pe munca cresc o data cu ststutul in cadrul ierarhiei si acest fapt este reflectat in tipul de comunicare.


Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta