Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
COMUNICAREA - Comunicare / conflict
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Dorim sa facem cat mai atractiva - prin accesibilitate - nu numai aceasta parte, ci intreaga lucrare; asa ca, intram direct in subiect:

Comunicarea nu este doar apanajul oamenilor. Totul in Univers interactioneaza. La fiinte, procesul comunicarii este evident, in special cand se face constient - datorita inteligentei. Inconstient sau constient, incompatibilitatea comunicarii duce la conflict. De-a lungul existentei, omenirea a progresat prin imbunatatirea comunicarii. (Filozofia marxista - cum ca motorul societatii este conflictul - e gresita, fiind opusa creatiei divine; de asemenea, darwinismul social, promovat prin legea “junglei” - cum ca supravietuiesc cei puternici - duce la o competitie paguboasa cooperarii). m2v11vf
Avantajul oamenilor este ca isi pot oricand imbunatati comunicarea. Nebunul este relationat foarte bine in raport cu lumea sa - in care traieste, fiind gasit “anormal” de ceilalti, asa-zisi “normali”. (Fiecare om are o doza de nebunie - mai mare sau mai mica - totul depinzand in final de abilitatile adaptarii sale la mediu ori a mediului la el). De altfel, normalitatea este un concept negociabil.
Biologii argumenteaza ca atat corpul cat si creierul oamenilor nu s-au schimbat aproape deloc in ultimii 100000 ani. Iar pentru viitorul previzibil nu exista nici un indiciu ca s-ar putea astepta niste schimbari evolutive. Ne putem imagina evolutia comunicarii umane transferata pe durata unei zile (24 ore): momentul de pornire, ora 0.00, este datat cu 36000 ani in urma, cand se crede - conventional - ca a aparut limba ca mijloc de comunicare.
O scurta redare a progreselor ne ofera urmatoarea imagine: ora 3 noaptea - nici un progres; ora 6 dimineata - nu se constata nici o schimbare. La ora 8 dimineata incepe prima revolutie in comunicare: este descoperita pictura rupestra. Privind in continuare dezvoltarea comunicationala constatam: ora 12 amiaza - nimic nou, pesterile sunt pictate in continuare. Ora 18 - aceeasi imagine: in pesteri activeaza artistii. Ora 20- se “misca” ceva in sectorul comunicarii: sumerienii descopera (cu 4000 de ani inainte de Christos) scrisul. Ora 20.40 - egiptenii inventeaza hieroglifele. Ora 21.28 - se dezvolta alfabetul. Ora 22.06 - perioada cand traieste Homer (primul mare poet a carui opera s-a transmis pe cale scrisa). Imperiul Roman dureaza intre
22.38 si 23.01. Abia la ora 23.38, la Mainz incepe urmatoarea revolutie in comunicatie - Gutenberg tipareste Biblia. De acum, inventiile se succed tot mai repede: 23.53 - presa tipografica pe aburi; 23.54 - telegraful; 23.55 - telefonul. Din acest moment incepe explozia comunicationala: 23.57 - filmul cu sunet;
23.58 - televiziunea in culori; 23.59 - primul satelit artificial. Ultimele secunde: comunicatiile si computerele converg.
Cu alte cuvinte: civilizatia il doteaza pe om cu o tehnica prin care puterea si activitatea sa se maresc considerabil - in timp ce natura sa fundamentala (biologica) nu s-a schimbat.
Comunicarea este verbala sau non-verbala, efectiva sau virtuala, etc. Exista suficiente studii asupra comunicarii (mai mult sau mai putin stiintifice), corespunzatoare intereselor pentru care au fost facute. Comunicarea nu dispune astazi de o teorie - ci doar de investigatii partiale; iar conflictele sunt sistematic cunoscute mai ales prin efecte!


Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta