Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Atingerea
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Atingerea este elementul crucial in a cunoaste pe cineva. In occident deprivarea de atingere pare sa atins cote alarmante. Legea nu-ti permite sa atingi, incrimineaza ceea ce oamenii au nevoie intr-o maniera transparenta, copilareasca. Oamenii au nevoie sa se atinga cu toate riscurile de rigoare. In deontologia medicala scrie clar: nu ai voie sa-ti imbratisezi clientul, pentru ca acesta va face un transfer, o pasiune pentru tine, pentru ca ai putea sa fii acuzat de abuz in timpul serviciului, pentru ca oamenii care-l iubesc pe acel om s-ar putea sa fii gelosi pe tine. Legea perverteste atingerea. In occident majoritatea oamenilor considera un act de prietenie maxima, intimitate efervescenta ca cineva sa-ti faca masaj. q1m8mq
Comunicarea tactila: sa reusesti sa-i dai de inteles celuilalt ceva prin faptul ca-l atingi, ca pui mana pe el. Comunicarea tactila este foarte vasta, este o nevoie umana esentiala.
Personalitatea antisociala. A nu stii nimic despre tatal tau, mama ta, a nu avea o istorie emotionala este predispozitia majora pentru a agresa, pentru a gasi o comunicare tactila prin pumn si nu prin mangaiere. O persoana care nu are suficienta ancora sociala, insertie sociala se manifesta brutal. Imediat ce te-ai dezvoltat ca persoana izolata social tinzi sa devii brutal cand se iveste ocazia sa ai relatie cu cineva. De aceea multe dintre fetele de la oras gasesc ca taranul este brutal. Esenta sufleteasca a oamenilor fie de la tara, fie de la oras este aceeasi, doar comunicarea se desfasoara pe alt canal. Cel izolat nu are finete si de aceea este brutal.
Oamenii comunica prin atingere dupa finetea pe care au dobandit-o prin interactiune cu cei din jur.
Femeile care au postura defensiva, care se apara de atingerea iminenta a barbatului, care se retrag cu frica, ca nu cumva atingerea sa insemne agresiune, acelea provin din familii fara atingere.
Multi barbati violenti provin din familii fara atingere. Acest fel de familie incearca sa-si conserve propriile valori cu valoriile comunitatii. Neincrederea cultivata de mama si morocaneala stangace a tatalui, pe ani de zile in dezvoltarea acelui copil rezulta ijntr-o continua aparare de atingere a celor necunoscuti. Infranarea unei atingeri:ex. o femeie care vrea sa imbratiseze pe cineva dar se abtine; acest gest de a fractura atingerea din fasa, de a te abtine de la atingere comunica un mesaj coplesitor pentru celalalt, sugereaza neincredere in tine, repulsie fata de tine si chiar ostilitate fata de tine. Simplul fapt ca un om isi opreste tendinta de atinge atunci cand ea se autoimpune inseamna neincredere, repulsie si ostilitate.
Teoria similaritatii in comportamente: oamenii se cauta dupa ceea ce gasesc similar unii la altii, analogii ce dezvolta prieteniile. Atingerea este cea care consfinteste similaritatea. Te poti atinge cu omul cu care gasesti ceva in comun. Nu poti sa te atingi cu un om care se afla „deasupra” ta sau „dedesubtul tau”.
Diferentele intre cele doua sexe cu privire la atingere: fetele se cauta unele pe altele si astfel devin intime. Exista o perioada in dezvoltarea fetelor intre clasele 5-8 gimnaziale cand ele fac cupluri. Cele mai bune prietene sunt cele care se tin de mana, care se pupa cand se vad. Pupiciul ramane si la cucoane mai tarziu. Este o forma de comunicare prin atingere care le este la indemana fetelor. Tandretea exista la ordinul zilei in interactiunea dintre fete, asta explica statistic faptul ca violenta este mult mai putin prezenta intre femei decat intre barbati. Atunci cand se imbratiseaza fetele interpreteaza gestul ca fiind ceva din domeniul tandretii si cand cer imbratisarea din partea unui baiat, considera ca este o dovada de afectiune, de tandrete si atat.
Baietii fac gasti de duzini. Baietii stau umar la umar. Rareori se privesc unul pe celalalt. Regula intre baieti este sa priveasca obiectele din jur, directiile de actiune si cand au ceva de impartit cu celalalt se privesc in ochi. Baietii nu gasesc de cuviinta sa se atinga toata ziulica si daca ar face unul dintre ei asa ceva este interpretabil si adesea negativ.
La fete atingerea este o forma de apropiere, de comunicare, la baieti atingerea este o forma de confruntare.
Barbatii si violenta conjugala: acestia au complexe de inferioritate fata de femei, fata de mama, fata de acele femei care sunt in plina ascensiune culturala, profesionala, sociala. Barbatul constrans gaseste calea violentei pentru a-si rezolva problemele. Acesti barbati sunt frustrati pentru ca nu ocupa un loc onorabil in societate.
Imbratisarea dintre doi barbati inseamna confruntare, iar imbratisarea dintre un barbat si femeie inseamna sex. O femeie care este imbratisata de seful ei: pentru ea imbratisarea inseamna protectie, incurajare; iar barbatul cand o imbratiseaza are erectie, pentru ca pentru el imbratisarea inseamna un prim pas sagalnic catre sex.
Felul cum dai mana cu cineva: totul trebuie sa fie in acord cu tine; mana ta trebuie sa fie in armonie cu tine si starea ta. Daca esti optimist la intalnirea sau despartirea cu persoana si dai mana este mai potrivit sa scuturi. Daca esti o persoana reticenta probabil ca nu vei strange prea mult. Daca mana ta are o emotie la radacina ei adica in tine probabil ca vei da mana si in acelasi timp vei incerca sa fugi cu privirea de la mana celuilalt si te vei uita undeva peste umarul persoanei respective. Daca ti se pare caraghioasa persoana sau daca vrei sa dai senzatia de sinceritate maxima, vei privi mana celuilalt in timp ce se indreapta catre tine.
Daca ai un dusman, exista o persoana care traieste in tensiune de ceva vreme cu tine, este extrem de important sa te duci si sa o atingi, pui mana pe acea persoana. Daca furtuna se iveste intre voi si fulgerele stau sa se declanseze cel mai bun paratrasnet in cazul acesta este o atingere pe umar, pe brat. La dusmanul tau trebuie sa teduci si sa pui mana pe el. Rezolvi multe cu tine si cu acea persoana daca faci aceasta. Rezolvi metaperceptia care este sursa principala de conflicte. Daca tu crezi ca acela crede despre tine ca esti un idiot, vei crede ca este un agresiv sau la randul lui un idiot si asta este samanta de conflict intre voi. Atingerea scurtcircuiteaza meta perceptia.

Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta