Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
MONACO
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Rainier avea 26 de ani atunci cand, in 1949 prin moartea bunicului sau Ludovic al-II-lea (numit si Printul Soldat) devine suveran de Monaco. In 1944, la 21 de ani, se alaturase trupelor aliate debarcate in Provence. In randurile regimentului 7 puscasi algerieni, luau parte la campania din Alsacia. La sfarsitul ostilitatilor este demobilizat cu grad de locotenent, decorat cu “Crucea de razboi” franceza si belgiana si cu “Legiunea de onoare”. Este un trecut care apasa greu asupra relatiilor dintre tata (Printul Rainier) si fiul sau Albert, ducand uneori la neintelegeri. i6s7sx
Celibatul Printului Albert ca si inapetenta sa pentru succesiunea la prima pozitie in monarhia Constitutionala care este Monaco a dus la amanarea hotararii de a-I ceda acestuia puterea. Boala printului din 1994, cand in urma unui puternic atac cardiac moartea a fost socotita iminenta, si criza odata depasita au hotarat intreaga familie ca dinastia Grimaldi avea sa aiba un nou print la conducerea statului monegasc, in persoana lui Albert. Daca acesta nu va avea mostenitori directi, urmatorul print mostenitor urmand sa fie Andrea, nepotul, fiul lui Caroline, fiica cea mare a printului.
ALBERT, UN PRINCIPE PENTRU ANUL 2000:
“Tatal meu va alege momentu precis pentru predarea prerogativelor sale succesorului…”
Alaturi de Printul Rainier, Albert de Monaco isi asuma cu calm si eficacitate responsabilitatile de mostenitor al tronului. Pe 14.03.1991 implineste 33 ani. Este cunoscut ca un sportiv de clasa. Imaginea sa de tanar ofiter in marina regala a ramas in menoria poporului monegasc dar din discretie nu este cunoscut ca un om hotarat in luarea deciziilor in ce priveste problemele statului.
De mai multi ani se pregateste serios pentru ziua cand va trebui sa preia conducerea Principatului: stagii de pregatire bancara in USA in diverse birouri de avocatura de inalta clasa, solid pregatit pentru a gestiona treburile casei domitoare fiind sustinut de tatal sau P.Rainier.
Mama sa, printesa Grace de Monaco (fosta actrita de succes la Hollywood) ii spunea “Albie filosoful”. “Am mostenit de la mama o maniera foarte calma de a actiona: Sa nu se remarce mana forte, dar hotararea sa fie eficace”.
Albert ii adora mama care spunea despre el: “Albie incepe sa fie constient de valoarea lui, de responsabilitatile pe care va trebui sa s-I le asume. Va fi un mare print”. Dupa ce mama sa a disparut (tanarul avea 24 de ani) el s-a straduit sa u-I dezamageasca pe cei din jur contrazicandu-I aprecierea sa.
Abert de Monaco, un sportivcunoscut si sustinator al artelor a devenit in timp un “businessman international”.
Surorile sale, Caroline si Stephanie duc si ele o viata de printese moderne dar care continua linia de eleganta rafinata imprimata de Grace si Rainier de Monaco facand din Principatul de Monaco una din cele mai rafinate si elegante pe cat de ancorate se poate in realitatea moderna monarhiei constitutionale europene.
In noiembrie 1994, ca in fiecare an familia de Monaco se reunise pentru sarbatoarea nationala a Principatului, dar toti au observat absenta printesei Stephanie. Tatal ei refuzase multa vreme consimtamantul pentru casatoria cu Daniel Ducruet.
Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta