Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Imprimanta
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
CAPITOLUL I -; TIPURI DE IMPRIMANTE

Intalnim 3 mari tipuri de imprimante: i8v15vq
1. Imprimantele matriciale folosesc ace subtiri care bat intr-o panglica impregnata cu cerneala pentru a tipari imaginea pe hartie. Daca aveti o imprimanta cu ace, rezultatele vor fi mediocre. Ele folosesc de fapt, principiul de la masina de scris care foloseste si ea banda tusata. Aceste imprimante sunt ieftine si usor de folosit. Imprimantele cu 9 ace nu sunt destul de bune pentru Windows. Cele cu 24 de ace fac fata cu succes tiparirii sub Windows. Marele dezavantaj este ca sunt foarte zgomotoase.

2. Imprimantele cu jet de cerneala arunca mici picaturi de cerneala pe hartie si compun imaginea de tiparit. Ele tiparesc mai bine decat cele cu ace, nu sunt mult mai scumpe si sunt silentioase. Imprimantele cu jet de cerneala color sunt doar cu putin mai scumpe decat cele alb-negru, dar culoarea poate fi punctul forte al lucrarii dumneavoastra. Fotografiile color vor fi tiparite acceptabil, dar nu la standardul revistelor. Merita sa folositi culoarea acolo unde credeti ca va arata bine, adica in cazul unor fragmente mici de text sau pentru evidentierea textului, si, mai ales, pentru o fotografie. Anumite modele nu neaparat de varf pot tipari, folosind hartie speciala si poze la un nivel cu cele din reviste.

3. Imprimantele cu laser realizeaza tiparituri de cea mai buna calitate, dar sunt mult mai scumpe. Cele mai multe imprimante laser tiparesc doar alb-negru, dar exista si modele mult mai scumpe (de peste 10 milioane lei) care pot tipari color.

CAPITOLUL II -; PARAMETRII IMPRIMANTEI

Cei mai importanti parametri ai imprimantelor, indiferent de tipul lor constructiv sunt in numar de 2:
1. DPI-ul reprezinta calitatea tipariturii. Cu cat DPI-ul este mai mare cu atat calitatea atat a textului cat si a pozelor este mai bun.
2. Paginile pe minut (ppm) reprezinta viteza de imprimare. Cu cat viteza este mai mare, cu atat avem certitudinea ca imprimanta este mai de calitate deoarece vitezele mai mari inseamna mecanica mai performanta.
3. Tipul hartiei folosite. Pe piata gasim o multitudine de medii de tiparire, hartie normala, hartie pentru imprimantele cu jet de cerneala (ex. LC-301), hartie de inalta rezolutie pt. realizarea fotografiilor, etc.
4. Grosimea hartiei folosite. De la 64 la 105 g/m2 sau hartie speciala de 270 g/m2 precum si multe altele in functie de imprimanta.
5. Marimea hartiei folosite: A4, B5, A5, Letter, Legal, 4" x 6", 5" x 7" precum si marimi alese de utilizator.
6. Sursa de curent: adaptoare sau direct la sursa de curent (110V sau 220V).
7. Consumul in standby si in timpul imprimarii
8. Temperatura si umiditatea de functionare. Este bine sa o respectam pentru buna functionare a imprimantei si realizarea unui document de calitate.
9. Nivelul de zgomot
10. Dimensiunile imprimantei
11. Greutatea
12. Limbajul de tiparire (in cazul imprimantelor laser).
13. Memoria imprimantei, etc.
CAPITOLUL III -; FUNCTIONAREA IMPRIMANTEI
Datorita disparitiei lor in mare parte de pe piata nu vom mai face descrierea imprimantelor matriciale.
Ne vom ocupa in continuare de celelalte 2 mari categorii:
1. Imprimantele cu jet de cerneala
2. Imprimantele laser

Imprimantele cu jet de cerneala

Inca de la introducerea lor in a II-a jumatate a anului 1980, imprimantele cu jet de cerneala au crescut rapid in popularitate si performanta odata cu scaderi semnificative ale pretului. O imprimanta cu jet de cerneala arunca extrem de mici picaturi de cerneala pe care ii plaseaza extrem de precis pe coala de hartie pentru a crea o imagine.
Este bine de stiut ca:
• Picaturile de cerneala (dot) sunt extrem de mici (de obicei intre 50 si 60 microni in diametru), deci sunt chiar mai mici decat diametrul firului de par uman (70 microni)
• Picaturile de cerneala (dot) sunt pozitionate foarte precis, la rezolutiile mai mari de 1440x720 dots per inch (dpi).
• Picaturile de cerneala (dot) au diferite culori combinate impreuna pentru a crea o imagine de calitate fotografica.
Intai sa ne aruncam o privire asupra componentelor mecanice ale imprimantei cu jet de cerneala:

Ansamblul capului de imprimare
Capul de imprimare -; inima unei imprimante cu jet de cerneala, capul de imprimare contine mici orificii prin care se imprastie cerneala pe coala de hartie.
Cartusul de cerneala -; In functie de firma producatoare si de modelul imprimantei, cartusele de cerneala vin in variate combinatii, cum ar fi cartuse separate de negru si culoare, culori si negru intr-un singur cartus sau chiar cate un cartus pentru fiecare culoare. Unele modele de cartuse pot contine capul de imprimare montat chiar pe cartus.
Motorul pentru miscarea capului de imprimare - Motorul muta ansamblul capului de imprimare (capul de imprimare si cartusele de cerneala) inapoi si inainte de-alungul hartiei. Anumite imprimante dispun de un alt motor care ajuta la parcarea ansamblului capului de imprimare cand acesta nu este folosit.
Cureaua -; cureaua este folosita pentru atasarea ansamblului capului de imprimare de motor
Stabilizatorul - ansamblului capului de imprimare de motor foloseste un stabilizator pentru a fi sigur ca miscarea este precisa si controlata.
Ansamblul de incarcare a hartiei
Tava/ghidajul hartiei -; Cele mai multe imprimante cu jet de cerneala dispun de o tavita in care se pot incarca mai multe coli de hartie. Totodata imprimantele mai dispun si de un ghidaj al hartiei prin care se face o directionare precisa a foii de hartie.
Rolere - Un set de rolere trag hartia din tavita prin ghidaj si o fac sa inainteze in timp ce ansamblul capului de imprimare lucreaza la scrierea documentului.
Motorul pentru incarcarea hartiei -; Acest motor ajuta rolele sa miste hartia exact cat este nevoie (rand cu rand).
Alimentatorul -; In timp ce imprimantele mai vechi dispuneau de un alimentator extern, marea majoritatea a imprimantelor vandute in ziua de azi folosesc un circuit de alimentare standard care este incorporat in interiorul imprimantei.
Circuitele de control -; Un mic dar sofisticat ansamblu de circuite electronice este construit in imprimanta pentru controlul tuturor aspectelor mecanice ale operatiunii de tiparire, precum si pentru decodarea informatiei trimise catre imprimanta de la computer.
Porturile de conectare la computer -; Portul paralel este inca folosit de multe imprimante, dar marea majoritate a imprimantelor noi folosesc portul USB. Doar cateva imprimante se conecteaza pe port serial sau pe port SCSI.

Caldura contra vibratii
Diferitele tipuri de imprimante cu jet de cerneala isi formeaza picaturile foarte fine de cerneala in diferite moduri. Exista doua mari tehnologii folosite in mod curent la fabricarea imprimantelor.
Tehnologia termica -; Folosita de fabricanti ca Canon si Hewlett Packard, aceasta metoda este denumita generic ca bubble jet. In interiorul unei imprimante cu jet de cerneala termica, mici rezistori creaza caldura, si aceasta caldura vaporizeaza cerneala sub forma unor mici picaturi. Aceste picaturi sunt aruncate cu putere pe coala de hartie. O imprimanta de acest gen arunca simultan prin capul de imprimare intre 300 si 600 picaturi de cerneala.
Tehnologia piezoelectrica - Patentata de Epson, aceasta tehnologie foloseste cristale piezo-electrice. Un cristal este localizat in spatele rezervorului de cerneala. Cristalul receptioneaza o mica incarcare electrica care cauzeaza sa vibreze. Cand cristalul vibreaza, o mica parte din cerneala este fortata sa iasa afara prin orificiului capului de imprimare.

Sa mergem de-alungul procesului de tiparire si sa vedem ce se intampla:
In momentul cand se da comanda de imprimare au loc urmatoarele operatiuni:
1. Aplicatia software care este folosita (ex. Word, Wordpad, Notepad,etc.) trimite datele de tiparire catre driverul imprimantei.
2. Driverul transforma datele intr-un format pe care imprimanta il poate intelege si verifica sa vada daca imprimanta este online si capabila de imprimare.
3. Datele sunt trimise catre driver de la calculator catre imprimanta prin interfata de conectare (USB, portul paralel, etc.)
4. Imprimanta receptioneaza datele de la computer. Ea stocheaza o parte din date intr-un buffer (memorie de stocare a datelor). Acest buffer poate avea valori de la 512 KB RAM pana la 16 MB RAM, in functie de model. Bufferul este folositor deoarece permite computerului sa termine imprimarea mai repede. Un buffer mai mare poate retine un document mai complex sau mai multe documente simple.
5. Daca imprimanta nu a lucrat pentru o perioada de timp, ea va recurge in mod normal la o scurta curatare pentru a fi sigura ca capul (capetele) de imprimare este curat(e). Odata ce operatiunea de curatare este facuta imprimanta este capabila de imprimarea documentului.
6. Circuitele de control activeaza motorul de tragere a hartiei. Acesta va actiona rolele, ceea ce va conduce la tragerea unei foi din tavita imprimante in interiorul imprimantei. Un mic mecanism simte daca exista foi pentru imprimare. Daca s-a terminat hartia ne apare mesajul de eroare “Out of paper” si se trimite o avertizare catre calculator.

7. Odata ce hartia este trasa in imprimanta si pozitionata la inceputul paginii, motorul ansamblului capului de imprimare foloseste cureaua pentru a misca ansamblul capului de imprimare de-alungul paginii. Motorul ia o mica pauza de o fractiune de secunda de fiecare data in care capul de imprimare stropeste hartia cu cerneala si pe urma se misca putin inainte de a se opri din nou. Aceasta pauza se intampla atat de rapid incat ni se pare ca avem o miscare continua.
8. Cartusul color se foloseste de culorile de baza (CMYK) pentru a forma orice culoare pe care ne-o putem imagina.
9. La sfarsitul la fiecare din acesti pasi, motorul de actionare a hartiei avanseaza hartia cu o fractiune dintr-un inch. Depinde de modelul imprimantei cu jet de cerneala, capul de imprimare este resetat ca la inceputul paginii, sau in multe cazuri, simplu isi schimba directia si incepe sa se miste de-alungul paginii pe care a tiparit-o.
10. Acest proces continua pana cand toata pagina este tiparita. Timpul pe care ti-l ia ca sa tiparesti o pagina poate varia de la o imprimanta la alta. La fel de bine poate varia si in functie de complexitatea paginii si de marimea la orice imagine continut in document. De examplu, o imprimanta poate fi capabila sa tipareasca 16 pagini pe minut (PPM) de text negru dar ii poate lua mai multe minute daca are de tiparit o pagina cu o imagine full color.
11. Odata ce tiparirea este completa, capul de imprimare este parcat. Motorul care actioneaza hartia invarte rolele pentru a termina de impins complet hartia in afara imprimantei. Multe imprimante din ziua de azi folosesc cerneluri care se usuca extrem de repede, ca sa putem ridica imediat documentul tiparit.

Reincarcarea cartuselor
Datorita faptului ca cartusele de cerneala costa destul de mult, o afacere uriasa a crescut in jurul ideii de reancarcare a lor. Pentru multa lume, ideea de reancarcare reprezinta o idee buna totusi sunt cateva lucruri care ar trebui sa fim foarte atenti:
Trebuie sa fim foarte siguri ca kitul de reancarcare este pentru modelul de imprimanta pe care il avem. Asa cum am am scris in sectiunea trecuta, diversele imprimante folosesc diferite tehnologii pentru punerea de cerneala pe hartie. Daca se foloseste cerneala gresita, se poate degrada iesirea (capul de imprimare) si este posibil sa defectam inclusiv imprimanta. In timp ce anumite imprimante cu jet de cerneala comerciale folosesc cerneala pe baza de ulei , virtual toate imprimantele de birou cu jet de cerneala pentru acasa sau birou au cerneala pe baza de apa. Compozitia exacta a tusului variaza puternic intre diversele tipuri de imprimante. Spre examplu, imprimantele cu jet de cerneala termice au nevoie de cerneala care sa fie stabila la temperaturile inalte fata de imprimantele piezoelectrice.
Cei mai multi producatori cer folosirea numai cernelurilor aprobate de ei. Kiturile de reancarcare normal ca vor duce la pierderea unei imprimari de calitate.
Daca folositi in mod curent reancarcarea cartuselor, fiti foarte atenti la cartusele care au capul de imprimare construit pe cartus. Nu este bine sa reancarcam pe acestea de mai mult de 2 sau 3 ori, sau capul de imprimare va incepe sa se deterioreze si poate defecta imprimanta noastra.

La tiparirea unui document de calitate trebuie sa mai tinem seama si de calitatea hartiei. Sunt doi mari factori care afecteaza calitatea imprimarii:
1. Luminozitatea
2. Absorbtia
Luminozitatea hartiei este normal determinata de cat de fina este suprfata hartiei.
O alta cheie la o tiparire de calitate este absorbtia. Cerneala nu trebuie a fi absorbita prea mult in hartie, deoarece nu ne formeaza litere de calitate
Imprimantele laser

Fara a detalia atat de mult ca la imprimantele cu jet de cerneala datorita pe de o parte complexitatii ceva mai mici a mecanismelor unei imprimante laser, cat si datorita unei folosiri pe scara mult mai mica fata de imprimantele cu jet. Deci fara a patrunde prea adanc in tehnologiile care stau la baza imprimantelor laser monocrom, vom puncta totusi cateva caracteristici importante.
- Rezolutia. Dupa cum stim rezolutia reprezinta numarul de puncte care pot fi tiparite pe o unitate de suprafata si se exprima in puncte pe inchi (dpi -; dot per inch). Evident, cu cat rezolutia este mai mare, cu atat calitatea imaginii tiparite va fi mai buna. In mod normal, rezolutia folosita in cazul unei imprimante laser monocrom este 600 dpi, insa pot exista anumite documente care sa necesite 1200 dpi.
- Limbajele de tiparire. Cel mai raspandit limbaj in momentul de fata este PCL (Printer Control Language), acesta fiind folosit initial in cazul imprimantelor matriciale. Prima versiune de larga raspandire a fost versiunea 3, care oferea suport doar pentru anumite sarcini simple, iar PCL4 a adus o imbunatatire a suportului pentru tiparirea graficelor. PCL5 ofera facilitati precum scalarea fonturilor si suportul formatelor vectoriale. De asemenea, PCL5 foloseste diferite tipuri de compresie astfel incat se obtinea o crestere considerabila a vitezei de tiparire. PCL5e a adus odata cu el comunicatia bidirectionala, pentru raportarea informatiilor de stare ale imprimantei, insa nu a adus imbunatatirea calitatii de tiparire. PCL6 a fost introdus in anul 1996 si este un limbaj complet rescris. Apartinand companiei Adobe Systems, limbajul PostScript a fost introdus in anul 1985. Limbajul PostScript realizeaza o descriere a paginilor in mod vectorial, apoi trimite datele catre imprimanta pentru a fi resterizate. PostScript 1 este un limbaj folosit de editurile mari datorita faptului ca putem transforma imagini de 300 dpi in imagini de 2400 dpi, folosite de masinile de tiparit.
PostScript 2 a fost o compresie superioara, conducand la cresterea vitezei de tiparire a imbunatatit algoritmii de halftoning si modul de administrare a memoriei.
PostScript 3 include imbunatatiri semnificative aduse modulului de interpretare, acest lucru afectand in mod direct si pozitiv calitatea, siguranta, eficienta si productivitatea.

GDI (Graphical Device Interface) reprezinta o alternativa in fata imprimantelor care folosesc PostScript sau PCL. Limbajul foloseste resursele PC-ului pentru a efectua toate prelucrarile asupra documentului ce urmeaza a fi tiparit sub mediul Windows, trimitand apoi informatia direct in format bitmap pentru a fi tiparita.
- Viteza de tiparire. Spre deosebire de modelele cu jet de cerneala, in cazul imprimantelor laser viteza de tiparire reala se poate apropia foarte mult de cea specificata de producator. In unele cazuri, viteza specifica reprezinta viteza mecanismului de tractare a hartiei, respectiv numarul de pagini goale pe care imprimanta este capabila sa le transporte intr-un minut din tava de alimentare in tava de colectare. De asemenea unii producatori specifica viteza de tiparire in format Letter si nu A4, lungimea unei coli de format Letter fiind mai mica si implicit viteza mai mare.
- Mecanismul de manipulare a hartiei. Alaturi de formatul maxim suportat, un alt element important este constituit si de varietatea tipurilor de media suportate de imprimanta (transparente, calc, plicuri, carton). Capacitatea de alimentare este un alt element important, fiind recomandabila o corelare a acesteia cu nevoile reale.
- Interfata. Calea de comunicare dintre PC si imprimanta reprezinta un element extrem de important atunci cand timpul de asteptare este pretios. Posibilitatea de conectare in retea devine obligatorie atunci cand echipamentul urmeaza sa fie folosit de mai multi utilizatori. Pentru cei care vor folosi imprimanta acasa sau intr-un birou de 2-3 persoane conectarea USB este suficienta, cu conditia ca in cazul partajarii, sistemul pe care aceasta este instalata sa fie pornit in permanenta.
- Memoria. Asa cum spuneam modelele care folosesc limbajul GDI nu necesita prea multa memorie, toata prelucrarea cazand in sarcina PC-ului. Celelalte modele, mai ales cele de retea, folosite in paralel de mai multi utilizatori vor avea nevoie de o cantitate semnificativa de memorie instalata pentru a putea duce la bun sfarsit toate sarcinile primite.
- Consumabile. Este bine cunoscut faptul ca, in cazul imprimantelor de orice fel, pretul de achizitie este mai putin important decat costurile de exploatare ulterioare. Foarte important este costul pe pagina pe care va trebui sa si-l calculeze fiecare utilizator in parte. Acesta trebuie includa pretul tonerului, pretul hartiei folosite si, in unele cazuri, pretul unitatii fotoconductoare. Exista modele la care unitatea fotoconductoare este inclusa in cartusul de toner, astfel incat schimbarea cartusului implica si schimbarea acesteia. Alte modele, folosesc unitate fotoconductoare separata, aceasta trebuind sa fie schimbata dupa un numar mai mare de pagini, dar implicand totusi un cost suplimentar.

CAPITOLUL IV -; INSTALAREA IMPRIMANTEI

In continuare vom descrie toti pasii pentru o instalare corecta a unei imprimante cu jet de cerneala care se conecteaza la computer prin cablu USB:
I. Pregatirea imprimantei
1. Amplarea imprimantei pe o suprafata plana.
2. Se indeparteaza banda de fixare de pe imprimanta.
3. Se ataseaza suportul pentru hartie la dispozitivul de alimentare cu hartie.
4. Se ataseaza tava de iesire.
II. Conectarea imprimantei la computer
1. Se scoate imprimanta din priza si ne asiguram ca am oprit computerul.
2. Se conecteaza cablul USB intre calculator si imprimanta.
III. Instalarea cartusului
1. Se porneste imprimanta, dar nu si computerul
2. Se deschide capacul frontal iar suportul cartusului se deplaseaza automat spre centru.
3. Se despacheteaza cartusul.
4. Se indeparteaza capacul protector si banda de fixare de pe cartus
5. Se aseaza cartusul in suport
6. Se blocheaza cartusul coborand parghia de blocare
7. Se inchide capacul frontal.
IV. Incarcarea hartiei
1. Se deschide capacul frontal
2. Se deplaseaza parghia de grosime a hartiei, situata in partea superioara a suportului capului de imprimare si se inchide capacul frontal
3. Pentru a preveni blocarile cu hartie, se rasfoieste stiva pentru a elimina aderenta statica, apoi se elimina marginile stivei batand usor pe o suprafata plana.
4. Se incarca hartia si se aliniaza cu marginea din dreapta a alimentatorului cu hartie.
5. Se apasa ghidajul hartiei si se gliseaza pana la marginea din stanga a stivei de hartie.
V. Instalarea driverului de imprimanta
1. Se scoate imprimanta din priza si ne asiguram ca am oprit computerul.
2. Se porneste computerul si se lanseaza Windows-ul
3. Se introduce in unitatea CD-ROM CD-ul cu driverul imprimantei
4. Se citeste acordul de licenta si apoi facem clic pe YES
5. Se verifica daca Printer Driver este selectat apoi facem clic pe Install.
6. Cand ni se va cere in timpul procesului de instalare se va porni imprimanta.
7. La terminarea procesului de instalare se va face clic pe OK.
VI. Imprimarea modelului de verificare a duzelor
1. Cu imprimanta pornita se incarca in imprimanta o foaie.
2. Se apasa butonul Start si se parcurg pasii: Settings -> Control Panel -> Printer and Other Hardware -> Printers and Faxes
3. Se face clic pe pictograma pentru imprimanta
4. Se deschide meniul File si selectam Printing Preferences
5. Facem click pe fila Maintenance apoi clic pe pictograma Nozzle Check
6. Cand se afiseaza mesajul de confirmare se apasa clic pe OK.
7. Se examineaza modelul pentru a vedea daca s-au imprimat toate culorile si s-au desenat complet toate liniile.

CAPITOLUL V -; INTRETINERE SI DEPANARE

In continuare vom incerca sa descriem cateva dintre problemele care pot aparea la o imprimanta cu jet de cerneala cu cablu USB si solutionarea lor.
1. Daca apar pete sau nu se imprima o anumita culoare.
Datorita faptului ca duzele de imprimare de pe capul de imprimare sunt extrem de mici se poate intampla ca pe o parte dintre ele sa se usuce cerneala ceea ce va conduce la o calitate proasta a imprimarii. Deci vom efectua curatarea capului de imprimare pentru a imbunatatii calitatea imprimarii. Pentru inceput, ne asiguram ca imprimanta este conectata si urmarim instructiunile de mai jos:

Deschidem ecranul se setare al driverului de imprimanta si facem clic pe fila Maintenance. Dupa aceea se face clic pe pictograma Cleaning.
2. Cand imprimanta ramane fara cerneala
- Se deschide capacul frontal (suportul cartusului se va deplasa automat spre centru)
- Scoatem rezervorul de cerneala golit
- Se instaleaza noul rezervor de cerneala iar in cele din urma se inchide capacul frontal.
3. Reinstalarea driverului de imprimanta
Daca instalarea driverului de imprimanta nu decurge conform instructiunilor, poate fi o problema cu instalarea driverului de USB. Se incearca reinstalarea driverului de imprimanta. Daca nu putem sa trecem de ecranul pentru destinatia conexiunii urmam urmatorii pasi:
- Facem clic pe Cancel.
- In ecranul Abort Installation facem clic pe Abort.
- In ecranul Terminate Installation facem clic pe OK.
- Scoatem imprimanta din priza.
- Se instaleaza din nou driverul de imprimanta.
Daca instalarea nu decurge conform instructiunilor, verificam starea driverului USB ca mai jos.
4. Verificarea starii driverului de USB
- Ne asiguram ca atat imprimanta cat si computerul sa fie conectate prin cablul USB si imprimanta sa fie pornita.
- Se selecteaza pe Start, Settings si Control Panel
- Se face dublu clic pe System.
- Se face click pe fila Device Manager.
- Se face dublu clic pe Universal Serial Bus controllers.
- Verificam daca se afiseaza tipul de imprimanta pe care il instalam
• Daca se afiseaza, instalarea s-a terminat
• Daca afisarea este cu un semn de exclamare instalarea nu a reusit. Se sterge si se instaleaza din nou.
• Daca nu se afiseaza nimic sau se afiseaza Other Devices, instalarea nu a reusit. Se sterge si se instaleaza din nou.

CAPITOLUL VI -; DESCRIEREA IMPRIMANTEI CANON i70

Noua imprimanta portabila Canon Bubble Jet i70 ne ofera o imprimanta puternica cu specificatiile unei imprimante de birou. Ea ne asigura calitatea si viteza de care avem nevoie pentru a crea fotografii spectaculoase, si prezentari grafice exacte.
Imprimanta Bubble Jet i70 ne ofera o rezolutie spectculoasa de 4800 dpi ceea ce inseamna o picatura de doar 5 picolitri de cerneala in toate modurile de tiparire. Aceasta ne ofera un detaliu de neimaginat al unui document tiparit.
PORTABILITATE = PRODUCTIVITATE
Bateria optionala pentru imprimanta Canon i70 include un incarcator si o baterie Litiu-Ion pentru a avea posibilitatea sa putem tipari chiar si cand ne aflam in locuri care nu dispun de retea de curent (110V sau 220V). Bateria este cu aproximativ 50% mai mica decat produsele Canon anterioare, si totusi dispune de mai multa putere, cu ea putandu-se tipari peste 450 pagini la o singura incarcare. Ea dispune totodata de un indicator de incarcare a bateriei pentru a cunoaste in permanenta de cat curent mai dispunem.
TIPARIREA DIRECTA DE PE APARATELE FOTO DIGITALE
Cu imprimanta Canon Bubble Jet Printer i70 putem tipari direct de la un aparat foto digital Canon sau camere de filmat digitale. Putem controla imprimanta direct din camera foto digitala fara a dispune de computer.
In continuare va prezint toate caracteristicile tehnice ale imprimantei protabile Canon Bubble Jet Printer i70:

- REZOLUTIE: 4800 x 1200 dpi
- TEHNOLOGIA DE PRINTARE: 4-culori, MicroFine Droplet Technology™
- MANAGEMENTUL DE CULOARE: ICM v2.0, ColorSync 2.5
- VITEZA TIPARIRE MONOCROM: 13 ppm (Maxim)
- VITEZA TIPARIRE IN CULORI:
• TEXT SI GRAFICA 9 ppm (Max), 4.9 ppm (Minim)
• PAGINA A4 FULL: 0.8 ppm
- VITEZA TIPARIRE PHOTO: A4 - 0.36 ppm PR-101
4" X 6" (10 X 15 CM) 58 secunde PR-101
- TIP DE HARTIE SUPORTAT: Hartie normala, hartie pentru imprimante Bubble Jet (LC-301), hartie de inalta rezolutie (HR-101), hartie fotografica profesionala, hartie mata (MP-101), hartie transparenta (CF-102), hartie pentru transfer pe tricou (TR-201)
- GROSIME HARTIE SUPORTAT: de la 64 la 105 g/m2 si hartie speciala Canon de 270 g/m2
- STOCARE COLI: 30 foi format A4
- MARIME HARTIE SUPORTATA: A4, B5, A5, Letter, 4" x 6", 5" x 7" si alte marimi.
- TIPARIRE FARA MARGINI: pe hartie foto (A4 & 4" x 6") sau (A4, 4" x 6" & 5" x 7"), hartie foto mata (A4).
- CONFIGURATIA CARTUSELOR DE CERNEALA:
• CARTUSUL DE CERNEALA NEGRU: BCI-15 Negru
• CARTUSUL DE CERNEALA COLOR: BCI-15 Color
• VIATA CARTUSULUI DE CERNEALA NEGRU: 80 de pagini la 5% acoperire
• VIATA CARTUSULUI DE CERNEALA COLOR 100 pages la 5% acoperire per tancul de culoare.
- CONECTAREA CU COMPUTERUL (PORTURILE): USB, IrDA 1.1
- INTERFATA DE CONECTARE CU APARATE FOTO CANON:
Tiparire directa de pe camere foto digitale Canon prin portul USB al camerei
- SISTEME DE OPERARE CERUTE:
• PC WINDOWS cu Windows XP, Windows 2000, Windows Millennium, Windows 98, Windows 95 (via IrDA), interfata USB, CD-ROM Drive. Spatiu liber pe hard disk pt. instalarea driverului de imprimanta : 50 MB pentru Windows 2000/XP, 15 MB for Windows ME/98/95.
• COMPUTERE Macintosh cu Mac OS 8.6-9.x sau Mac OS X v10.1 sau mai noi, interfata USB. Spatiu liber pe hard disk pt. instalarea driverului de imprimanta: 30 MB pentru Mac 8.6-9.x, 100 MB pentru Mac OS X v10.1
- SOFTWARE INCLUS:
• WINDOWS Easy-WebPrint, Easy-PhotoPrint
• MAC ImageBrowser
- SURSA DE CURENT: adaptor 100-240 V 50-60 Hz
- CONSUM Aprox. 2 W (standby), aprox. 13 W (in timpul tiparirii)
- BATERIE OPTIONALA SI INCARCATOR: model LK-51si baterie Litiu-Ion LB-51, capacitate de tiparire 450 pagini
- TEMPERATURA DE FUNCTIONARE: 5 -; 35 °C
- UMIDITATE: 10 -; 90% RH
- NIVELUL DE ZGOMOT: Aproximativ 38 dB
- DIMENSIUNI: 310 x 174 x 51.8 mm
- GREUTATE: Aproximativ 1.8 kg


Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui document, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza documentul:
In prezent fisierul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite document | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta