Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate

Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
DVD
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Desi capacitatea de stocare a unui CD-ROM este semnificativa,multe programe si jocuri incep sa aiba dimensiuni din ce in ce mai mari;au aparut deja enciclopedii sau programe pe 4-5 CD-ROM-uri.Problema aceasta este rezolvata prin aparitia DVD-ROM-ului,urmatorul pas dupa compact disc. v9c6cl
.
DVD-ul va fi foarte important pentru utilizatorii computerelor pentru ca va fi folosit pentru cele mai mari si mai interesante jocuri,pachete de programe si filme.
Tehnologia DVD va inlocui,probabil,casetele video care exista la ora actuala pe piata.Un disc DVD arata ca un CD obisnuit,dar punctele purtatoare de informatie binara (0 si 1) sunt mult mai mici si mai apropiate unele de altele.Asa ca in loc de 650 MB de informatie care pot fi stocati pe un CD, un DVD poate stoca acum pana la 4,7 GB.
Spre deosebire de CD,un DVD poate avea doua fete pe care sa se inregistreze informatie,asa ca intorcandu-l se mai pot citi inca 4,7 GB de informatie.Iar pe viitor discul va avea mai multe straturi in interior astfel ca va putea stoca peste 15 GB -; sufficient pentru cel mai mare program imaginabil.
Primele discuri DVD-ROM sunt instructive-deconectante si discuri cu jocuri.Acestea folosesc capacitatea suplimentara pentru a adauga mai multe segmente de informatie video si audio si pentru a face ca toate fragmentele multimedia sa arate si sa sune mai bine decat CD-ROM-urile standard.

Unitati DVD-ROM
Pentru a rula un DVD ,este nevoie de o unitate DVD-ROM -; arata la fel ca unitatea de CD-ROM, dar are doua lasere:unul pentru citirea CD-urilor clasice,iar celalalt pentru discuri DVD.Dupa ce am instalat o unitate DVD-ROM in PC,el va putea sa citeasca orice tip de CD -; fie el vechi sau mai nou.

Filme pe discuri
Capacitatea uriasa a discului DVD este ideala pentru a stoca poze si sunet de inalta calitate -; de fapt,Hollywood-ul a avut inca de la inceput un rol important in lansarea DVD-ului.Aceasta deoarece filmele incep sa fie lansate atat pe casete video,cat si pe DVD.Pentru a rula aceste Video-DVD-uri pe PC este nevoie de o placa decodoare Video-DVD,care functioneaza paralel cu placa video a PC-ului.Pe masura ce apar PC-uri tot mai puternice,nu o sa mai fie nevoie de o placa video suplimentara,deoarece intreaga activitate de derulare video va fi realizata in interiorul procesorului central ultrarapid al PC-ului.

Inregistrarea unui DVD
Ca si la CD-ROM-uri,exista DVD-ROM-uri pe care se poate scrie informatie,dar si DVD-ROM-uri pe care se poate inscriptiona informatie si se poate sterge si apoi rescrie o alta informatie.Se pot folosi acestea pentru a degrava hard discul de un numar urias de fisiere sau pentru a stoca temporar imagini video si muzica.

Istoric
In anii 1990 Phillips a colaborat Coorporatia japoneza Sony pentru a crea un disc digital versatile (Digital Versatile Disk) care sa aiba o capacitatea mai mare de stocare a informatie decat CD-ul.Alte firme nu au acceptat standardul propus de inginerii de la Phillips si Sony.Producatori DVD-ului au optat totusi pentru un alt standard si alianta Phillips-Sony a acceptat sa licentieze rezultatele cercetarilor consortiului global.
Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)
Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910 
Copyright 2005 - 2023 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta