Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate

Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
TRIUNGHIUL BERMUDELOR
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
j5v22vy
CALATORI FARA INTOARCERE

Triunghiul Bermudelor a fost o zona a pericolului , a misterului si uneori a nenorociri de la descoperirea Antilelor de catre euoropeni . Incepand cu Cristofer Columb a fost evident ca in partea sa occidentala actionau forte insolite , eletromagnetice sau de alta natura .
In cadrul expeditiei sale Cristofor Columb a zarit <apele luminiscente > din preajma insulelor Bahamas , apoi a zarit aparitia unei sfere de foc care a facut inconjurul corabiei sale . In acelasi moment busola s-a dereglat , acul ei facea rotiri complete , spre marea stupefactie a omului de la carma .
In septembrie 1494 Cristofor Columb a observat un monstru marin in largul insulei Hispaniola , si a interpretat acest lucru , dupa obiceiul zimpului , ca fiind semn prevestitor de furtuna .
In iunie 1494 un < vartej de vant > ciudat I-a trimis la fund trei corabii dupa ce le-a facut < sa se roteasca titirez de trei- patru ori > … fara sa fie furtuna sau mare agitata . In 1502 Cristofor Columb a cerut permisiunea guvernatorului insulei Hispaniol , sa arunce ancora in portul insulei , deoarece presimtise ca va urma o furtuna . El l-a sfatuit pe guvernatorul Boadbila sa nu trimita 30 de galioane pline cu aur si argint spre Spania . Guvernatorul nu l-a ascultat si le-a trimis , si la putin timp apierdut 26 dintre acestea .
Sase luni dupa acel eveniment au disparut 16 galioane intr-o furtuna brusca , caracterizata pri ceea ce numim noi astazi manifestari electromagnetice extraordinare .
Cristofor Columb , datorita calitatilor sale de navigator , a reusit sa nu fie victima furtunilor ce bantuiau acea zona . Odata cand o tromba de apa gigantica s-a format intre doua dintre corabile sale , Columb I-a pus pe marinari sa recite Evanghelia dupa Ioan , lucru pe care l-au facut si coloana s-a resorbit .
Lipsa unor mijloace de comunicare eficace din acea epoca nu a permis sa se considere < disparute > ambarcatiunile care s-au scufundat in Triunghiul Bermudelor din alte cauze decat activitatile piratilor sau furtunile bruste .
Extremitatea septentrionala a presupusului Triunghiul Bermudelor , descoperite 1515 , si-a semnalat existenta printr-un dezastru renumit datorita disparitiei inexplicabile a anumitor vase .
In anul 1609 salupa < Sea Venturi > s-a scufundat cu 7 pasageri si nu a mai fost vazuta niciodata .
Ameliorarea sistemelor de comunicare a permis abia in secolul al XIX -;lea si al XX -;lea , inregistrarea in jurnalele de bord a unor informatii conform carora numeroase pierderi survenite in aceasta zona ramaneau deosebit de tulburatoare , mai ales din cauza absentei epavelor sau a supravietuitorilor sau, dupa folosirea generalizata a radialului , a tacerii care invaluiau naufragiul vaselor . Unele dintre aceste disparitii priveau doar pasagerii , navele apareau in stare excelenta cu toate la locul lor .
Oricat de tulburatoare ar fi fost ele , aceste evenimente poate ar fi continuat sa imbogateasca legendele mari , daca nu s-ar fi observat ca si avioanele trebuiau sa faca fata unor conditii asemanatoare cu cele ale vapoarelor , si disparand si ele intr-un numar considerabil .
Charles Lidberg a fost probabil unul dintre primii piloti care au observat aceste anomali . Cu ocazia zborului efectuat de aparatul < Spirit of Saint Louis > de la Havana pe continent , la 13 februarie 1928 . Lindberg scrie in jurnalul de bord ca cele doua busole au prezentat dereglari deasupra stramtorii Florida , in plina noapte ; roza vanturilor de la busola se rotea fara intrerupere . Ceata groasa ma impiedica sa ma ghidez dupa stele. In zori am reusit sa-mi stabilesc pozitia , deasupra insulelor Bahamas , o abatere de aproape tre sute de mile de ruta mea .
La cateva luni dupa aceea la 28 iulie 1928 un Fakker cu aripi din lemn , mergand de la Hareana la Maiami , s-a prabusit in mare datorita unei variatii a busolri .
In cursul deceniului care incepea in 1930 si la inceputul anilor 40 , s-au inregistrat frecventa dereglarii de busole precum si disparitii inexplicabile de avioane , inclusiv doua avioane militare .
Totusi acest fenomen local a aparut in alta lumina abia dupa 5 decembrie 1945 cand incidentul bine cunoscut al zborului 19 a atras atentia publicului . Era vorba de cinci borbandiere ale fortelor aeronavale care decoleaza de la Fort Lauderdale pentru o misiune de antrenament . Aparatele au disparut in plin zbor , in timp ce avionul trimis in ajutor a disparut si el in zona in care bombardierele continuau sa lanseze masaje .
Pierderea acestor avioane precum si a altor avioane -militare si comerciale -; in aceasta zona , i-a facut pe observatori sa inteleaga ca acolo se petrec fenomene foarte insolite .
Nu stim daca in zona au avut loc si inca mai au loc in continuare disparitii formeaza intr-adevar un triunghi , un dreptunghi , un trapez , desi tinand cont de anumite aspecte , el pare sa semena cu un triunghi . Unele pozitii ale unor avioane sau vapoare sunt in afara acestui triunghi . Totusi in general aceste mijloace de locomotie se indreptau spre acel triunghi imaginar .
In unele cazuri cum ar fi cel al avioanelor si vapoarelor mai mici poate fi vorba de piraterie sau accidente din cauza unor erori de apreciere , manevre gresite sau curenti ducand spre grote submarine . Dar nici aceste lucruri nu pot da solutia disparitiei masive in aceasta zona .
Intre anul 1800 si anul 1976 fiind consemnate 143 de disparitii .


Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2021 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite