Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate

Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
STOCKHOLM
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

-Oras asezat pe coasta estica a Suediei, acolo unde apele lacului Malaren se ingemaneaza cu cele ale Marii Baltice, acopera un arhipelag de aproximativ 20 de insule si tarmul continental din imediata apropiere a acestora, fiind in aceeasi masura, cel mai mare oras al Suediei, dar si centrul comercial, financiar, de transport si cultural cel mai important al tarii. u7o9oz
In fata Palatului Regal se gaseste Obeliscul, construit in onoarea burghezilor care, intre 1788 si 1790, si-au adus o importanta contributie in razboiul impotriva Rusiei. Apoi, in spatele Bisericii finlandeze (o cladire galbena, ridicata intre 1648-1653, care din 1725, adaposteste parohia finlandeza din Stockholm), sta vara, cu o palarie de soare pe cap, si iarna cu caciula si fular, Iron Boy (Baiatul de fier), cea mai mica statuie din oras, de numai 14 cm inaltime.
Punctul de atractie al orasului vechi, il repezinta Palatul Regal. Pe 7 mai 1697, un incendiu devastator a mistuit castelul in asa masura, incat s-a considerat ca este absolut necesara reconstruirea sa din temelii. La sase saptamani dupa dezastru, Tessin a prezentat 2 planuri pentru noul Palat Regal. Planurile sale prevedeau pentru exterior, ornamente renascentiste italiene si baroce, lucru agreat in foarte mare masura de Coroana suedeza.
Din punct de vedere arhitectural, Palatul este construit in stil romantic; de forma patrata, aripile sale, cu fatada spre oras inchid o curte interioara de dimensiuni impresionante. Astazi, Palatul Regal adaposteste, in afara de apartamentele destinate Familiei Regale Suedeze, Muzeul de antichitati Gustav al III-lea, Tezaurul Coroanei si Capela Regala.
In afara centrului istoric, pot fi de asemenea admirate o multime de alte obiective: Palatul Parlamentului Universitatea construita in 1877, cladirea Academiei Suedeze (unde, in marea sala de concerte se decerneaza premiile Nobel).
Dintre muzee, cel mai reprezentativ pare a fi Muzeul Navei Vasa, nava amiral a Regelui Gustav al II-lea, singurul vas de razboi din secolul al XVII-lea, conservat intr-un muzeu, din intreaga lume.
Adevarata savoare a orasului, o da insa, asezarea pe ape, legatura intre cartierele-insule facandu-se prin intermediul a nu mai putin de 50 de poduri.
O adevarata "Venetie a Nordului", peste care, an de an, straluceste soarele verii scandinave, dar peste care, nu de putine ori, coboara ceturile ori ninsorile.


Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2021 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite