Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate

Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Emilio Segre (1959)
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Emilio Segrè s-a nascut la Roma, pe 1 februarie 1905, fiind fiul lui Giuseppe Segrè si al Ameliei Treves. El a urmat cursurile scolii Tivoli din Roma si a intrat la Universitatea din Roma ca student la inginerie in 1922. In 1927 el s-a transferat la fizica si si-a luat doctoratul in 1928 sub conducerea profesorului Enrico Fermi. c7x19xk
El a servit armatei italiene in 1928, 1929 si a intrat la Universitatea din Roma ca asistent al Profesorului Corbino in 1929. In 1930 a infiintat Fundatia Rockefeller si a lucrat cu Profesorul Otto Stern la Hamburg in Germania si cu Profesorul Pieter Zeeman la Amsterdam in Polonia. In 1932 s-a intors in Italia devenind profesor asistent la Universitatea din Roma colaborand in continuare cu Profesorul Fermi si altii. In 1936 a devenit director la laboratorul de fizica din cadrul Universitatii din Palermo, unde a lucrat pana in 1938.
In 1938 Profesorul Segrè a mers in Berkeley, California, unde a fost mai intai asociat in cercetari la Laboratorul de radiatii iar apoi coferentiar la Departamentul de fizica. Din 1943 pana 1946 a fost conduacatorul cercetarilor din Laboratorul Los Alamos in proiectul Manhattan. In 1946. In 1946 a intrat la Universitatea din California ca profesor de fizica ramanand aici pana la sfarsitul carierei sale.
Profesorul Segrè a lucrat multi ani in domeniul fizicii atomice si nucleare. In primul domeniu a lucrat in spectroscopia atomica contribuind la dezvoltarea acesteia si la studiul efectului Zeeman iar pe langa acestea a mai lucrat o scurta perioada si la razele moleculare. Din 1934 a lucrat in domeniul fizicii nucleare la studierea neutronului in colaborare cu profesorul Fermi. A

participat la descoperirea neutronilor moderati (Roma, 1934-1935). Mai tarziu s-a preocupat de studiul radiochimiei si a descoperit impreuna cu profesorul Perrier elementul teunetiu, cu profesorul Corson elementul astatin iar impreuna cu Kennedy, Seaborg si Wahl elementul plutoniu 239 si propietatile acestuia.

Alte cercetari ale sale in fizica nucleara au fost in: izomerie, fisiunea spontana, energia fizica inalta. Segrè impreuna cu asociatii lui si cu niste studenti au contribuit la studierea interactiunii dintre nuclee si la fenomenul de polarizare. In 1955 alaturi de Chamberlain, Wiegand si de Ypsilantis au descoperit antiproton. Studiul antinucleelor este acum principalul sau subiet in cercetari.
Profesorul Segrè a predat la Universitatea Columbia,New York, la Universitatea din Illinois si la Universitatea din Rio de Janeiro. A fost membrul: Academiei Nationale de Stiinta (S.U.A.), Academiei de Stiinta din Heidelberg (Germania), Academiei Nationale “dei Lincei”din Italia etc.. A fost premiat cu medalia Hofmann , medalia Cannizzaro de catre Academia din Italia. A fost un profesor renumit la Universitatea San Marcos din Peru .
Profesorul Segrè s-a casatorit cu Elfriede Spiro; au avut un fiu Claudio si doua fiice, Amelia si Fausta.
Profesorul Segrè a murit in 1989.


Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2021 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite