Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    

 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate


Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Cecil Powell
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
g2m9mj
(1950)

Cecil Frank Powell s-a nascut pe 5 decembrie 1903 la Tonbridge in Kent, intr-o familie de armieri cu mare experienta. Bunicul sau George Bisacre a infiintat o scoala particulara in Southborough. Parintii sai l-au influentat sa studieze arta .
Cecil a studiat la o scoala elementara, Judd din Tonibridge unde a castigat o bursa la varsta de 11 ani. A mai castigat si alte burse la Colegiu Sidney din Cambridge pe care la absolvit cu rezultate de elita in stiintele naturale (1924-1925).
Ca student postuniversitar, Powell a lucrat in laboratorul Canvendish sub conducerea lui C.T.R. Wilson si Lord Rutherford pana in 1927 cand a castigat titlul de Doctor in fizica si s-a mutat la Universitatea din Bristol ca asistentul lui A.M. Tyndall in laboratorul de fizica H.H. Wills. In cele din urma a fost desemnat coferentiar apoi redactor iar in 1936 a vizitat vestul Indiei in calitate de seismolog intr-o expeditie vulcanica.
Powell a fost directorul unei expeditii europene ce avea ca scop crearea unor baloane de mare altitudine in Sardinia (1952) si in Po Valley (1954,1955,1957).
Primele sale cercetari la laboratorul Canvendish au fost despre fenomenul de condesare si a trecut in mod indirect la explicarea neregulalitatii vitezii inalte la descarcarea unor aburi prin gura de furtun.
La Bristol a dedicat multi ani de munca in dezvoltarea tehnicilor exacte de masurare a mobilitatii pozitive a ionilor si infiintarea naturala a ionilor din majoritatea gazelor comune . Dupa sejurul sau in Caribbean , s-a intors la munca pentru construirea unui generator Cockcroft folosit pentru acceleratia rapida a protonilor. In 1938 a preluat experimentele despre radiatia
-1 cosmica si folosind metodele directe pe care la raportat la drumul particulelor in emulsia fotografica iar cand masina Cockcroft a inceput sa functioneze , el a preluat metode similare pentru determinarea energiei neutronilor .
Aceste progrese in munca sa l-au determinat sa studieze despre imprastierea si dezintegrarea proceselor produse de o raza cu energie mare si mai tarziu s-a reintors la experimentele radiatiei cosmice.
Powell a realizat numeroase documente despre descarcarea electricitatii in gaze si despre dezvoltarea metodelor fotografice in fizica nucleara.El a fost unul dintre autorii cartilor : Fizica nucleara in metoda fotagrafica (1946) si Studiul elementar al particulelor din metoda fotografica (1959).
Profesorul Powell a fost membrul Societatii Royal in 1949 unde a fost premiat cu medalia Hunges, iar in 1961 cu medalia Royal . A primit onorifice doctorate de stiinta de la Universitatile Dublin, Bordeaux si Warsaw fiind membrul academiei de stiinta din U.S.S.R.. In anul 1961 a facut parte din Comitetul politic stiintific al organizatiei europene pentru cercetarile nucleare.
Powell s-a casatorit cu Isobel Therese Artner care l-a ajutat in cercetarile sale din 1932 si au avut doua fete. Activitatea sa din timpul liber a fost tenisul de camp.
Profesorul Powell a murit in 1969.Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2020 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite