Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Consideratii generale privind managementul afacerilor
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

O afacere urmareste transformarea unui INPUT (factor de productie) intr-un OUTPUT (bunuri si servicii) urmarindu-se obtinerea de profit in contextul unei piete concurentiale, marcate de ……. rationalitatea utilizarii resurselor limitate si comportamentul rational al cumparatorului. h5y19yb
Nivelul de economisire al factorilor de productie este nivelul economiei.
Comportamentul rational al consumatorului :
-intre doua produse se alege produsul al carui raport calitate-pret este cel mai bun. (vezi utilizarea utilitatii globale pentru alegerea optima pentru dotarea cu tehnica de calcul).
O afacere este rezultatul unor procese de munca de executie si de conducere.
Munca de executie (procese de executie) se caracterizeaza prin faptul ca forta de munca actioneaza asupra obiectelor muncii obtinandu-se produse finite .
Munca de conducere se caracterizeaza prin faptul ca un anumit segment (conducerea) actioneaza asupra altui segment complementar din intreprindere (pers. de executie) urmarind indeplinirea in conditii de eficienta a obiectivelor firmei.
Complexitatea managementului firmei decurge din faptul ca la acest nivel se intersecteaza probleme specifice urmatoarelor domenii : tehnic, economic, sociologic, psihologic, ecologic, legislativ. * (UPS-sursa neintreruptibila)

Mediu international

Teh. Ec.

Legislativ MANAG. Ecologic


Soc. Psih.

Mediu ec. si politic intern

Aceasta intersectie de probleme apare pentru ca raporturile care se stabilesc intre componenta (membrii) unei organizatii, raporturi numite si relatii de management, au o tripla determinare : social-economica, tehnico-materiala si umana.
Determinarea social-economica: sintetizeaza natura si modalitatile de existenta a proprietatii asupra mijloacelor de productie. Managemetul este determinat …….. si influentat de natura proprietatii.
Determinarea tehnico-materiala: procesele de munca isi pun amprenta pe particularitatile fiecarei afaceri.
Determinarea umana: reflecta influenta pe care o are asupra relatiei de management stuctura social-profesionala a firmei si cultura firmei.
In practica procesele de munca de executie se separa si se regasesc organizatoric in compartimente functionale prin care se realizeaza functiile intreprinderii :
-functii de baza ; - funct. de cercetare-dezvoltare ; - funct. ……. ; - funct. financiar-contabila ; funct. personal.
Procesele de management se regasesc institutional in organismele de conducere ale firmei (managerul, Consiliul de Administratie, AGA). Fizic, aceste procese revin in sarcina factorilor de decizie plasati in fruntea fiecarui compartiment.
Atributele esentiale ale oricarui factor de conducere prin care se traduce in fapt managementul sunt urmatoarele :
- previziune;
- organizare;
- coordonare;
- antrenare;
- urmarire-control.
Previziunea : este atributul/functia managerului care-i permite acestuia sa stabileasca si sa decida asupra obiectivelor firmei. Asupra resurselor si mijloacelor necesare realizeaza aceste obiective.
In functie de orizontul de timp pentru care se stabilesc obiectivele firmei, previziunile se regasesc sub forma de prognoze (pe termen lung), planuri sau prognoze de activitate (pe termen scurt).
Obiectivele firmei se regasesc in raspunsurile la intrebarile : Ce, Cat si Pentru cine trebuie sa producem si sa vindem ?
Prognozele au un orizont mai larg iar planurile se fac lunar, trimestrial sau anual si reprezinta obligativitati ale firmei.
Organizarea este atributul care permite managerului sa stabileasca posturile, locurile de munca, activitatile fizice si intelectuale fiecarui post, gruparea din compartimente, relatiile dintre compartimentele: colaborare, cooperare, subordonare. Pentru fiecare post trebuie stabilite atributii, competente si raspunderi.
In acest fel rezulta structura organizatorica si sistemul informational, ambele reprezentand suportul material al managementului .
Coordonarea este atributul prin care managerul coreleaza personalul cu activitatile firmei. Esential in acel moment sunt comunicarea si abilitatea de a lucra cu factorul uman.
Antrenarea este atributul care desemneaza actiunile ce trebuie intreprinse de manageri pentru a stimula, motiva pe angajatii firmei sa se incadreze in efortul general de asigurare a eficientei firmei.
Urmarire-control -este atributul ce nu poate lipsi din activitatea managerului. Acest atribut poate fi substantial perfectionat prin utilizarea tehnicii de calcul, prin compararea rezultatelor cu cifrele de plan, cu cale prognozate.
Exercitarea acestor atribute pe baza relatiilor de management se realizeaza prin ceea ce se numeste SISTEMUL MANAGERIAL.
Sistemul de management al firmei se defineste ca totalitatea elementelor cu caracter decizional, organizatoric, informational si motivational prin intermediul caruia se exercita ansamblul proceselor si relatiilor de management in vederea obtinerii unei eficiente cat mai ridicate.
Sistemul de management are in structura sa urmatoarele subsisteme:
- sistemul organizatoric;
- sistemul informational;
- sistemul decizional;
- sistemul de metode si tehnici de management.
Toate acestea conlucreaza cu sistemul activitatii de baza si cu mediul intern si international in care se desfasoara activitatea firmei.
Sistemul de management este subordonat unor principii generale :
-principiul eficientei;
-principiul motivarii;
-principiul managementului participativ;
-principiul concordantei dintre obiectivele firmei si cerintele mediului ambiant.

Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui document, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza documentul:
In prezent fisierul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite document | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta