Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate

Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
DISCURS - semiotica
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
q1e24ex
Dragi prieteni, stimate colege, stimati colegi, stimati invitati, este prima intrunire din acest an a Consiliului National al partidului nostru, fapt ce-mi ofera placuta ocazie de a va adresa calde urari de bine si sanatate,deasemenea multa putere de munca, mult dinamism, multa daruire. Am intrat intr-un an cu precadere electoral care, dupa toate premizele, se anunta deosebit de complex si incordat. Ne asteapta o batalie in care ar fi gresit sa se creada ca sortii victoriei se inclina de la sine. De la ultima noastra intrunire si pana azi, in configuratia vietii politice romanesti s-au produs semnificative reconsiderari si deplasari de accente, unele chiar inedite din perspectiva electorala. In acelasi timp, in sfera coalitiei de la guvernare si in cercurile din jurul puterii au avut loc framantari si evenimente care, departe de a raspunde problemelor reale, grave, cu care se confrunta economia si societatea, au acutizat criza si efectele ei generalizate.
Vreau sa remarc faptul ca in toata aceasta perioada, in pofida unor presiuni psihologice si de alta natura, venite dinspre cercurile puterii, si spre deosebire de alte formatiuni, partidul nostru s-a intarit si a crescut ca una din fortele politice serioase, responsabile, care anima cele mai multe din sperantele populatiei. Este un motiv de satisfactie, insa nu trebuie sa uitam ca aceasta inseamna o raspundere si mai mare. De la partidul nostru se asteapta mult, infinit mai mult decat pana acum si este de datoria militantilor, a tuturor membrilor sai de a raspunde cu pertinenta, pe baza de convingeri si onestitate.
Este important in primul rand, ca partidul insusi sa-si structureze mai bine si mai eficient viata interna, sa-si asigure un cadru unitar si democratic de actiune. Se cere o consolidare generala a structurilor sale, cu accent pe organizatiile locale, pe grupele de partid, pe comunicarea cu fiecare membru de partid, activizarea tuturor, cu raspunderi precise. In contextul actual, este vorba de a definitiva cat mai urgent structurarea organizatiilor de partid, pana la nivelul sectiilor de vot.
In al doilea rand, ceea ce se impune ca regula de comportament politic si social este relatia deschisa si activa cu cetatenii. Pe de o parte, pentru a-i informa si a-i pune la curent cu obiectivele, orientarile si ideile partidului nostru, iar pe de alta parte pentru a colecta propunerile si initiativele in sprijinul carora sa intervenim, chiar daca suntem in opozitie. Prin natura sa, dialogul cu cetatenii nu trebuie sa lase nici o urma de indoiala asupra spiritului nostru de seriozitate si responsabilitate. Oamenii sa simta pe buna dreptate ca le suntem apropiati, ca le suntem partasi la framantari si nevoi si ca, impreuna cu ei, putem gasi solutiile de rezolvare.
In al treilea rand, trebuie sa recurgem la o activizare generala a importantului segment de care dispune partidul nostru pe filiera institutiilor publice - primari, consilieri locali, presedinti de consilii judetene, de a caror promptitudine si onestitate in activitatea publica depinde mult focalizarea interesului cetatenesc, comunitar, ceea ce, in ultima instanta, se rasfrange asupra intregului partid.. E necesar ca ei sa fie perceputi ca atare de cetateni, sa se bucure de simpatie si autoritate, altfel riscam sa pierdem foarte mult.
Se impune ca noi insine sa venim cu initiative proprii in intampinarea nevoilor oamenilor, ale colectivitatilor locale, sa sprijinim initierea si derularea unor activitati administrative.
Aici, terenul si modalitatile de actiune sunt practic nelimitate si cer valorificari superioare. Sa dam importanta cuvenita diferitelor categorii de intelectuali - invatatori, profesori, ingineri, economisti, medici, specialisti agricoli, studenti, cat si preotilor - al caror rol in viata comunitatilor este bine cunoscut. Impreuna cu ei, militantii nostri sa-si asume raspunderea de catalizatori ai vietii comunitare, sa incurajeze formele de solidaritate si intrajutorare umana, sa atenueze, pe cat posibil efectele alienarii, ale frustrarii si marginalizarii.
In fine, in al patrulea rand, sprijinirea de catre PDSR a institutiilor si structurilor societatii civile, identificarea unor noi modalitati pentru dezvoltarea acestora, precum si dezvoltarea unor sustinute legaturi cu sindicatele, cu asociatii de profil, ligi, organizatii profesionale, centre si fundatii de interes public major.
Trebuie sa extindem aceasta preocupare si in acelasi timp sa gandim formule proprii de incurajare si sustinere a spiritului civic comunitar.
Mai sunt, desigur, si alte obstacole de trecut, printre care desele rastalmaciri, interpretarile dinadins eronate cu privire la unele declaratii ale liderilor partidului nostru, etichetarile ca antireformatori, adversari ai proprietatii, nostalgici si asa mai departe, unele speculatii ori exagerari desantate prin care asa zisa lupta anticoruptie - pe care a proclamat-o cu atata fervoare actuala putere - s-ar fi impiedicat, chipurile, de unele razlete cazuri din timpul guvernarii noastre. Este plina presa de exemple notorii ale coruptiei patronate la varf de actuala putere - si este cazul sa fie aduse sincere multumiri jurnalistilor pentru toata aceasta indrazneata intreprindere de igienizare morala si sociala a campului politic actual - dar, dupa cum am constatat ,reprezentantii puterii cauta ispasitori in alta parte.
De ce am tinut neaparat sa subliniez toate aceste lucruri? Pentru a va spune ca nu trebuie sa avem nici un fel de complexe. Noi avem si experienta guvernarii, si pe cea a opozitiei, cunoastem realitatea politica, economica si sociala in toata transformarea ei, stim “ce” avem de facut si stim si “cum” sa facem. Trebuie sa stapanim bine programul partidului, in toate detaliile sale, sa le vorbim oamenilor in cunostinta de cauza si la obiect, in toate imprejurarile.
In acelasi timp, sa raspundem clar, prompt si precis oricaror tentative de genul celor amintite mai inainte. Nu trebuie sa ramanem datori cu nimic, nu trebuie sa lasam loc nici unei confuzii. Sa fim mereu pe faza, cum se spune, percutanti, ofensivi. Sa respingem provocarile, apeland la rigoare si adevar, la logica argumentelor, a faptelor.
Democratia cetateneasca, participativa - care este un scop si in acelasi timp o practica a democratiei sociale - reprezinta un proces complex, de durata, care se invata continuu. Nu avem insa de ce sa ezitam in a atribui partidului nostru un rol esentialmente constructiv in aceasta directie.
Aceasta se refera atat la necesitatea de a desfasura o campanie electorala constructiva, realista, eficienta, cat si la necesitatea realizarii unei bune convergente de scopuri, principii si mijloace, din perspectiva unei guvernari sociale - democrate care, in opinia mea, raspunde cel mai bine nevoilor tarii. Pentru aceasta, inca de azi, inca de maine, trebuie sa fim gata sa facem fata acestei adevarate probe de foc pe care o reprezinta alegerile. Inca din prima zi la lucru - aceasta sa fie idea care sa ne anime pe toti in campanie si in temeiul careia sa asiguram electoratul de seriozitatea si implicarea noastra totala.
Trebuie sa ne propunem in mod hotarat victoria, sa vedem in aceasta nu o izbanda in sine, ci una care sa raspunda intr-adevar dorintei si asteptarilor exigente ale populatiei, sa raspunda interesului oamenilor si, deopotriva, interesului national.
Va multumesc pentru atentie.
Ion Iliescu,
Presedinte P.D.S.R.
Discursul erte rostit de presedintele P.D.S.R.-ului, domnul Ion Iliescu in fata adunarii generale a membrilor P.D.S.R., cu ocazia unei noi sedinte in noul an.
Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)
Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910 
Copyright 2005 - 2023 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta