Document, comentariu, eseu, bacalaureat, liceu si facultate
Top documenteAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitateUltimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 

Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
CARACTERISTICILE SERVICIILOR TURISTICE
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

1.Intangibilitatea care presupune imposibilitatea ca serviciile turistice sa fie vazute, gustate inainte de cumparare, aspectele concrete ale acestora referindu-se numai la pret, denumire si informatii legate de structura. f3z10zg
2.Inseparabilitatea serviciilor turistice de persoana prestatorului.
3.Eterogenitatea si variabilitatea serviciilor.
4.Caracterul nematerial al prestatiei care ne conduce spre o alta caracteristica, si anume nestocabilitatea.
5.Coincidenta in timp si spatiu a productiei si consumului de servicii.
6.Serviciile turistice reclama prezenta in proportie covarsitoare a fortei de munca vie.
7.Caracteristica de individualizare la nivelul individului determinata de faptul ca la baza cererii turistice stau o multitudine de motivatii care conduc la o particularizare la nivelul individului sau al grupului organizat.
8.Complexitatea si dinamismul serviciilor turistice. Acestea sunt date de faptul ca serviciile turistice pot fi combinate in forme multiple in functie de componentele naturale si antropice ale ofertei, iar pe de alta parte exista posibilitatea substituirii unor elemente din cuprinsul prestatiei turistice, aceasta substituire concretizandu-se in stimularea consumului turistic.

Principalele tipuri de servicii

1.Serviciile de transport turistic:
Serviciile de transport turistic se incadreaza in categoria serviciilor turistice de baza si ele asigura deplasarea turistului din bazinul cererii in bazinul ofertei, in cazul turismului de sejur sau pe toata durata calatoriei in cazul turismului itinerant.
Transportul turistic reprezinta prima forma de manifestare a consumului turistic fiind singura componenta din structura produsului la care nu se poate renunta.
Exista o legatura stransa intre turism si transporturi, este de fapt vorba de o interconditionare.
In desfasurarea transportului turistic se apeleaza la o varietate de mijloace de transport, alegerea acestora fiind determinata de o serie de factori. Este vorba de distanta de parcurs, specificul itinerariilor, motivul deplasarii, starea cailor de comunicatii, nivelul tarifelor practicate. a .Transporturile turistice rutiere:
Acestea detin primul loc in desfasurarea traficului turistic, deplasarea realizandu-se fie cu autovehicule proprii, fie cu autovehicule apartinand societatilor comerciale specializate.
Avantajele turismului rutier:
-libertatea de miscare;
-atractivitatea voiajului;
-costul calatoriei.
Uniunea Internationala a Transportului Rutier (T.I.R.) publica anual un ghid care include liniile regulate de autocare care desfasoara transporturi internationale pornind din Europa.
Gradul de utilizare a spatiului de transport rutier depaseste 75% si este superior celui inregistrat de transporturile feroviare si maritime. b.Transportul feroviar:
Reprezinta una din formele de transport cele mai vechi.
Transportul feroviar prezinta ca avantaje:
-costul relativ mai scazut
-un grad de confort mai ridicat
In circulatia turistica internationala detine 44%, iar in Romania calatoriile cu trenul detine 25% din traficul international si circa 30% din traficul rutier.
Aranjamentele turistice:
R.I.T.: presupune comercializarea de catre agentia de voiaj a unui pachet de servicii turistice pentru grupuri organizate la un pret global. Acest aranjament presupune obligativitatea unui numar minim de innoptari si se poate organiza fie in circuit, fie dus-intors. Acest aranjament ofera reduceri de pret de pana la 20% in cazul turismului individual si de pana la 50% in cazul aranjamentelor oferite tinerilor.
Aranjamentele R.I.T. se comercializeaza numai prin agentiile de voiaj care au incheiat contracte cu administratia cailor ferate din tarile de destinatie.
Atat agentul de voiaj cat si transportatorul au obligatia de a efectua publicitate turistica, iar pretul transportului nu se aplica separat ci este inclus in pretul forfetar. c.Transportul turistic aerian:
Este utilizat in principal pentru calatoriile pe distante lungi si foarte lungi.
Dintre avantajele transportul aerian:
-durata scazuta a calatoriei;
-un grad de confort ridicat;
-o perioada scurta de timp intre momentul achizitionarii aranjamentului turistic.
Dezavantaje:
-dependenta de conditiile atmosferice;
-costul ridicat al calatoriei;
-imbarcarea si debarcarea se realizeaza in afara marilor orase ceea ce reclama si utilizarea transportului la sol.
Pentru transportul turistic pe calea aerului se utilizeaza cursele regulate si cursele la cerere (Charter). Cursele regulate se deafasoara dupa un orar bine stabilit cunoscut din vreme de turistii potentiali. De regula, acestea sunt utilizate de turistii care calatoresc pe cont propriu, care achita costul integral.
In cazul curselor charter se utilizeaza numai la cerere, rutele se stabilesc in functie de cerintele turistice, iar tarifele sunt mai reduse.
In transportul aerian de curse regulate se disting urmatoarele tipuri de aranjamente turistice. Este vorba de “inclusiv tour”(I.T.) si “Part Charter”.
Aranjamentul I.T. reprezinta o calatorie turistica organizata de o agentie de voiaj impreuna cu o companie de transport aeriana.
Agentia organizatoare trebuie sa fie agreata de I.A.T.A. si ea este aceea care inchiriaza o parte a capacitatii de transport pentru a asigura un grad ridicat de ocupare a spatiilor. Pretul unui asemenea aranjament include costul de transport, cazare, masa si divertisment.
Aranjamentele I.T. se comercializeaza sub 2 forme:
-aranjamente de grup;
-aranjament individual.
Biletele pentru o asemenea calatorie trebuie procurate dintr-o agentie de turism, pretul se achita integral inainte de inceperea calatoriei si sunt de regula cu 50% mai mici decat tarifele neturistice. Aceste tarife sunt publicate si se calculeaza cu ajutorul cartilor de calcul in functie de distanta si in functie de zona I.A.T.A. respectiva.
Part-Charter presupune folosirea din spatiul aeronavei si vanzarea acestuia in sistem charter.
Aranjamente turistice pe curse charter:
-chartere de grup cu sau fara afinitate:
-chartere I.T.;
-chartere pentru uzul propriu;
-chartere speciale.
Cursele charter de grup presupun inchirierea de catre organizatorul de voiaj a unui numar minim de locuri, locuri ce trebuie cumparate cu cel putin 60 de zile inaintea calatoriei. Fiecare pasager plateste o parte egala din costul transportului si exista obligativitatea achitarii a minimum 25% din tarif inainte de calatorie.
Cursele charter I.T.C.(total inchis) presupun un aranjament organizat de un bun operator care consta intr-o calatorie dus-intors sau in circuit efectuata total sau partial pe calea aerului contra unui tarif corespunzator achitat integral inainte de calatorie. Sejurul are o durata de minim 4 zile.
Tariful de inchiriere in cazul curselor charter poate imbraca una din urmatoarele forme:
-tarif cu sistem charter propriu-zis sau rotatii avion, caz in care transportatorul primeste o suma constanta pentru fiecare cursa, iar riscul privind coeficientul de utilizare a capacitatii de transport revine firmei de turism.
Tariful se calculeaza ca produs intre tarif / ora de zbor si numarul mediu de ore necesar efectuarii cursei in ambele sensuri;
-tariful pe baza sistemului rotatii-grup care se aplica in cazul lanturilor charter (o succesiune de curse efectuate intr-o perioada de timp egala, de regula 7, 14, 21 zile, aceste curse fiind destinate transporturilor unor grupuri de turisti care si-au achizitionat prestatiile prin intermediul unei agentii;
-sistemul rotatii-pasager conform careia firma organizatoare de turism plateste un tarif stabilit pe pasager neasumandu-si nici un risc legat de utilizarea intregii capacitati a avionului;
-sistem de plata la ora de zbor. Acesta ia in calcul tariful pe ora de zbor, facturandu-se numai timpul efectiv realizat. d.Transportul pe cablu: este specific turismului montan.
2.Serviciile de cazare
Vizeaza crearea conditiilor si a confortului pentru adapostirea si odihna calatorului. Serviciile de cazare reprezinta un produs al industriei hoteliere care cuprinde totalitatea proceselor desfasurate in unitatile de cazare in legatura cu primirea, sejurul si plecarea turistilor.
Serviciile de cazare se constituie intr-un factor de atractivitate a produsului turistic care nu se mai limiteaza la cazarea propriu-zisa si cuprinde si o serie de prestatii suplimentare care sa asigure un confort mai ridicat.
Principalele activitati ale serviciilor de cazare sunt:
-cazarea propriu-zisa;
-serviciul de alimentatie;
-activitati cultural artistice si de agrement;
-activitati de intermediere: inchirieri de obiecte, inchirieri de locuri in mijloace de transport, servicii de traducere, servicii de supraveghere a copiilor, servicii comerciale.

Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui document, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)


Noteaza documentul:
In prezent fisierul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910

 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite document | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta