Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate

Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
Designul interior
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 
Aspecte generale Designul interior nu este o meserie usoara, cu atat mai mult cu cat este un domeniu fascinant. Uneori nu este usor sa multumesti un client sofisticat cu toate ca lucrarea realizata este superba si urmareste tote criteriile de realizare. c2n15ni
Domeniul decoratiunilor interioare este bine dezvoltat in Italia, Franta sau Anglia, tari mari unde designul este o traditie. De multe ori s-a subliniat faptul ca in perioada postbelica romanii erau mult mai interesati de felul in care le arata caminul. Acum, pericolul este ca, multi dintre cei care pun accentul pe decoratiuni isi construiesc case foarte mari. Spatiul dorit de ei este imens si in astfel de case oamenii devin mici neinsemnati.
Pornind de la criteriul ca o casa trebuie sa aiba intimitate, designerul, atunci cand primeste o comanda de a decora o casa, mai intai merge si sta de vorba cu proprietarii. Afla in ce camera isi petrec cea mai mare parte a timpului, precum si tot ce poate defini modul lor de viata. Trebuie sa-i inteleaga in primul rand din punct de vedere psihologic. Sa afle ce preferinte au si ce culori le plac. Dar totodata nu trebuie sa uite ca cel mai important lucru pentru o locuinta este sa fie practica, iar stilul sa fie cel preferat de proprietar (clasic sau modern). Aici intervine si structura casei, astfel incat daca ii place stilul modern, proprietarul trebuie sa inteleaga daca se potriveste sau nu cu linia generala a casei.
Pentru decorarea propriu-zisa artistul poatre porni de la un obiect structural care ofera personalitate casei. O soba este, spre exemplu, un element care poate deveni extrem de important, pionul principal de la care poate porni decorarea. Daca, in schimb, toate camerele sunt normale, se poate incepe cu usile, carora decoratorul le poate oferii un anumit caracter.
Din nefericire, foarte multe din materialele din Romania au o calitate indoielnica. Sunt putine locurile de unde se pot procura produse de buna calitate. Produsele italienesti sau englezesti confera mai multe avantaje, spre exemplu, se poate decora chiar si o baie cu parchet sau cu tapet de hartie, atata timp cat produsele sunt bine tratate.
In ceea ce priveste tendintele actuale in amenajarea interioara, se poate preciza faptul ca nu trebuie urmata cu orice pret moda. Casa este locul in care traiesti si pe care nu-l poti schimba de la un an la altul in functie de moda. De aceea cand decoram un camin trebuie sa avem in vedere o perioada indelungata. O casa frumoasa trebuie sa fie si practica si functionala.
Este evident ca in fascinanta lume a designului de interioare capitolul culoare este unul dintre cele mai importante. La moda sunt culorile agresive: rosu, verde sau albastru cat si combinatii intre modern si clasic.
Multi considera galbenul elegant, luminos, o culoare care ofera extrem de usor senzatia de proaspat, in plus se poate combina ideal cu multe culori pentru ca este solar, cald si are chiar efect optic, oferind unei camere mici senzatia de spatiu.
In ceea ce priveste materialele folosite in decorarea casei romanii manifesta un real interes pentru parchet.
Parchetul -; pe primul loc in peferintele romanilor

In ultimii ani, parchetul a cunoscut o amploare insemnata pe piata materialelor de constructii si amenajari interioare. Oferta firmelor care comercializeazaaceste materiale este in masura sa acopere pretentiile, din ce in ce mai exigente, ale clientilor. Chiar daca in Romania se construieste relativ putin, materialele destinate amenajarii interioare (parchet, gresie, faianta, mocheta etc.) se vand destul de bine. Adevarul este ca oamenii sunt tot mai interesati de spatiul in care stau, ideferent ca este locuinta proprie sau birou. Ei isi doresc ca acest spatiu sa-i reprezinte si sa le ofere o stare de confort si de relaxare.
Chiar daca este o afacere in care vanzarile se desfasoara in salturi, materialele pentru amenajari interioare fiind produse cu o durata indelungata de viata, care nu presupun un proces de achizitionare periodica, piata in acest domeniu nu este “sufocanta” de prea multi competitori.
In ciuda interesului manifestat pentru materialele sintetice (mai ieftine), lemnul continua sa fie si azi la fel de popular ca si in trecut. O pardoseala din lemn aduce interiorului trainicie, senzatia de confort si liniste, precum si sentimentul de naturalete. Lemnul este apreciat datorita caldurii pe care o degaja, aspectului estetic,urintei in intretinere si duratei indelungate de viata. Aceste avantaje surmonteaza costul riticat in raport cu alte materiale folosite pentru pardoseala.
Principalele estente din lemn utilizate la realizarea parchetului sunt:
? Stejarul: un lemn dur si foarte frumos, ofera un raport optim calitate-pret;
? Fagul: este o esenta de lemn mai ieftina, supusa unui proces de erodare mai rapid;
? Frasinul si salcamul: esente mai dure decat stejarul;
? Paltinul si carpenul: esente deosebite, albe, mai rare si cu pret mai ridicat.
Prin esenta sa naturala, parchetul se aproprie de natura si da senzatia de durabilitate, oferind confort si relaxare. Parchetul trebuie sa aiba proprietati de izolatie termica, sa fie rezistent si sa aiba un aspect estetic. Respectand aceste cerinte, parchetul va asigura cele mai bune conditii de trai.
Pe piata din Romania sunt comercializate patru tipuri de de parchet:
? Parchet triplu stratificat;
? Parchet laminat;
? Parchet traditional;
? Dusumea rustica;
Dintre acestea, cele mai cautate sunt parchetul stratificat si cel laminat. Parchetul traditional, cel mai folosit cu ani in urma, nu se mai bucura de acelasi interes, chiar daca este 100% fabricat din lemn, iar dusumeaua rustica are o arie restransa de utilizare.

Parchetul laminat

Este alcatuit din placi de lemn surapuse, cu o grosime cuprinsa intre 6 si 8 mm. baza o formeaza un strat de lemn dintr-o esenta tare, stratul de mijloc este dintr-un lemn de esenta mai moale (brad de obicei), iar stratul superior este dintr-un lemn de esenta mai tare. Peste toate acestea sunt aplicate trei sau cinci straturi de rasini. Placile de parchet laminat sunt deja lacuite. Este clasificat in mai multe grupe de duritate, in functie de rezistenta in timp la diferite solicitari. De aceea este indicat sa se tina cont de destinatia camerei unde se monteaza si de traficul din spatiul respectiv.
Depozitare
Inainte de instalare, parchetul laminat trebuie depozitat, in pachete nedesfacute, cel putin 48 de ore, in camera in care va fi instalat, la o temperatura cuprinsa intre 15 si 30 de grade Celsius si o umiditate mai mare de 60%. Parchetele vor fi stivuite pe o suprafata plana, numai in pozitia orizontala. Este recomandat ca parchetul sa fie montat intr-un interval de maximum patru saptamani de la livrare.
Subpodeaua (sapa) pe care se va monta parchetul trebuie sa fie plana, curata, uscata si fara inegalitati. Nu sunt admise denivelari mai mari de 1,5 mm. in cazul in care exista surse de umezeala este indicat sa se monteze o folie de plastic de 0,2 mm. inainte de montaj, placile de parchet trebuie verificate cu atentie, pentru a descoperi eventualele deteriorari.
Instalare
Incepand cu coltul din stanga al incaperii, se va aseza primul rand de placi cu partea scobita indreptata spre zid. Folosind distantierea de 9-10 mm, se plaseaza primul rand de placi la 1 cm de zid pentru a creea un rost de dilatare. In aceasta faza se ajusteaza si neregularitatile zidului, taind o bucatica mica din plrimul rand de placi pentru a se potrivi cu conturul zidului. La capatul primului rand se pozeaza ultima placa pana in perete, tinand cont de spatiul de dilatare, cu lamba spre penultima placa. Se noteaza cu un echer locul in care placa se va taia, apoi se va poza cu partea taiata spre perete. Bucata ramasa (de minimum 30 cm) se va utiliza pentru a incepe randul urmator. In acest fel, asezarea placilor se va face in mod corect. Dupa ce au fost pozate primele randuri, fara a fi lipite, ne putem forma o idee asupra rezultatului final. In acest stadiu, modificarile sunt inca posibile fara probleme. Daca rezultatul este multumitor, se poate incepe lipirea placilor folosind adezivul special pentru parchetul laminat. Adezivul se aplica pe partea de sus a lambei, de-a lungul ei. Excedentul de adeziv se va inlatura cu o carpa umezita, inainte ca acesta sa se usuce. Este indicat ca primele trei randuri care au fost lipite sa fie lasate o ora pentru a se usca. Urmeaza montarea randurilor urmatoare, presand fiecare rand succesiv cu ajutorul unor dispozitive de strangere. Ultimul rand trebuie taiat pe lungime, astfel incat sa se potriveasca la perete. Placile ultimului rand se pozeaza peste penultimul rand cu ulucul spre cel care monteaza. Se va lua apoi o alta placa care va servi drept rigla. Aceasta placa se pozeaza cu lamba spre perete, tinad cont de spatiul de dilatare. Linia de taiere va fi trasata pe placa de jos. Dupa ce instalarea a fost terminata, este necesara o perioada de 24 de ore pentru ca parchetul sa se aseze, dupa care vor fi indepartate penele de dilatare. Ulterior se va poza si plinta care va masca spatiul de dilatare.Intretinere
Parchetul laminat are o durata de exploatare cuprinsa intre 5 si 15 ani. Dezavantajul este acela ca, in cazul unor solicitari mult prea mari, placile nu pot fi reparate si astfel trebuie inlocuite. Pentru a evita acest eveniment neplacut este necesara respectarea urmatoarelor recomandari:
- urmele sau petele de apa vor fi sterse cat se poate de repede;
- curatarea petelor se va face cu o solutie diluatade otet si nu vor fi folosite produse abrazive;
- petele mai greu de indepartat vor fi sterse cu acetona, dupa care se va sterge cu o carpa umeda;
- imbinarile nu trebuie acoperite cu alte produse sau vopsele;
- parchetul laminat nu necesita raschetare si paluxare;
- sub picioarele scaunelor si mobilei este bine sa fie lipite bucati de pasla;
- mobila trebuie ridicata si nu trasa pe parchetul laminat.

Parchetul triplu laminat

Acest tip de parchet este alcatuit din trei straturi din diferite esente de lemn (fag, stejar, brad) dispuse astfel incat sa asigure soliditate si elasticitate. Parchetul stratificat permite doua slefuiri si o lacuire pe durata folosirii sale. Pentru o instalare usoara si corecta, toate elementele de parchetfinit sunt prevazute de jur-imprejur cu lamba si uluc. Si la acest tip de parchet trebuie avuta grija ca sapa sa fie perfect plana, curata si uscata si sa nu prezinte abateri mai mari de 1,5 mm. parchetul triplu stratificat poate fi instalat pe folia PVC, pista, podea cimentata, scandura sau pe terasament de rumegus.
Intretinere
Ideal este ca petele sa fie indepartate cat sunt proaspete, dupa care pardoseala va fi stearsa cu o carpa nu prea umeda. Exista solutii de curatare ce pot fi folosite in functie de natura petelor:
- fructe, lapte, ceai, bere, vin, sosuri: solutii sintetice pentru intretinere;
- ciocolata, grasime, crema ghete, urme tocuri: benzina;
- cerneala, pix, ruj: spirt;
- sange: apa calda.
Dupa ulti ani de utilizare sau dupa solicitari dure, parchetul triplu stratificat poate fi relacuit. Pentru aceasta se slefuieste pardoseala cu o masina de slefuit pana la lemnul pur, dupa care se lacuieste toata suprafata pardoselii. Praful trebuie foarte bine aspirat, dupa care podeaua va fi stearsa cu o carpa moale, bine stoarsa. Dupa ce se usuca foarte bine, parchetul va fi lacuit cu un lac de lemn, urmand indicatiile producatorului de lacuri.

Importanta unui consultant de specialitate
Decizia de achizitionare a unui anume material pentru pardoseala apartine fiecarui client in parte si ea este generata de diferite motive. Cele financiare si estetice par a fi cel mai des intalnite. Mult mai corect ar fi ca aceasta decizie sa aiba in vedere mai multe criterii. Iata de ce este foarte utila si binevenita opinia unui expert in domeniu. Prezenta unui consultant de specialitate intr-o firma care vinde parchet ofera clientilor garantia ca vor avea cea mai buna solutie in ceea ce priveste aegerea unui tip de parchet, iar firmei ii aduce un statut de profesionalismsi respect in fata clientilor.
Sfatul arhitectului
In spatiul in care locuim sau muncim trebuie sa ne simtim bine si sa avem convingerea ca aceasta ne reprezinta. Pentru aceasta, felul cum este decorat, aranjat, mobilat conteaza foarte mult. Ceva din personalitatea noastra, din gusturile si din preocuparile noastre sunt transmise si spatiului respectiv.
Un arhitect trebuie sa tina seama de ideile, de pasiunile si de aspiratiile persoanei care-i solicita serviciile si sa incerce sa le ajusteze spatiul respectiv. Ca atare, arhitectul nu trebuie sa ignore ideile clientului, iar acesta e bine sa aiba incredere in competenta arhitectului. Cum bine se stie, noi suntem un popor de mici meseriasi, priceputi la toate. In realitate nu facem decat sa improvizam. Un lucru bine facut, in orice domeniu, este un lucru facut de un expert in acel domeniu. Inainte de a instala parchetul e obligatoriu sa avem grija ca subpodeaua (sapa) sa fie plana, uscata si curata. Dintre cele patru tipuri de parchete comercializate in prezent pe piata noastra, arhitecta Mariana Isaila recomanda, chiar daca pare surprinzator, parchetul traditional, este lemn 100% si daca este bine uscat, este cel mai bun parchet. Poate fi raschetat, are durata mare de viata si este mai aproape de natural. Dusumeaua rustica reprezinta cea mai buna alegere pentru casele de vacanta, pentru locuintele rustice in general. Ofera un stil cald, prietenos si familiar.Parchetul confera locuintei caldura, iar daca este folosit pentru amenajarea interiorului birourilor unei firme ii asigura acesteia un stil propriu, o imagine aparte. Exista mentalitatea ca parchetul nu este potrivit unor incaperi precum baia sau bucataria. Latura tehnica a evoluat foarte mult, permitand astfel esteticului sa faca un pas inainte, avand mai multe libertati.
Pentru o locuinta cu o suprafata relativ mica, este indicat ca pardoseala sa fie executata dintr-un singur fel de material. Aceasta da senzatia de unitate.
Firmele care comercializeaza parchet trebuie sa ofere toate informatiile necesare pentru a instala si a intretine parchetul. Trebuie comunicate avantajele, respectiv dezavantajele fiecarui tip de parchet comercializat.

Cum alegem culoarea cand zugravim

Cand alegi nuanta de vopsea, trebuie sa ai in vedere culorile covoarelor, mobilei si a perdelelor, astfel s-ar putea sa constatam pre tarziu ca acestea nu se mai potrivesc cu noul aspect al casei tale.
Un aspect de care trebuie sa tinem neaparat cont este modul de iluminare a camerei, deoarece lumina modifica intensitatea culorilor. Astfel, lumina incadescenta, “calda” (becurile obisnuite) accentueaza culorile calde si le atenueaza pe cele reci, pe cand sub lumina fluorescenta, “rece” (neoanele), situatia se inverseaza. Becurile cu halogen dau un tip special de lumina incandescenta, superioara calitativ celei clasice.
Nu este recomandabil sa cumparam prima vopsea care ne iese in cale, chiar daca ne-am indragostit “la prima vedere” de nuanta respectiva.
Pentru camerele cu personalitate puternica putem alege culori primare ca rosu, albastre, sau galben. Fiind culori pure nu le putem obtine prin amestecul altor nuante. Combinandu-le doua cate doua sau pe toate trei vom obtine un interior modern.
Daca dorim sa ne jucam putin, putem swa amestecam doua culor primare, in cantitati egale si vom obtinem culori secundare ca verde, portocaliu si violet. Cu alb sau negru putem sa deschidem sau sa inchidem nuanta cat de mult dorim.
Folosind culorile primare si secundare in cantitati mici, ca pete de culoare, nu obosim ochii si nu incarcam atmosfera. Tonurile si nuantele sunt mai potrivite pentru designul interior decat varianta pura, violenta a culorii.
Pentru un look sofisticat putem alege culorile tertiare care sunt un amestec intre o primara si cea mai apropiata secundara a ei: albastru-verde, rosu-portocaliu, rosu-violet si albastru-violet.
Rosul, portocaliul si galbenul sunt culori active, calde, ele iesind primele in evidenta, dinamizand si dominand atmosfera.
Rosul ridica adrenalina. Cateva obiecte de culoare rosie pot trezi la viata un hol neprimitor si rece, in timp ce un camin din caramizi rosii va da impresia ca emana si mai multa caldura.
Galbenul este recomandat a fi folosit in holuri slab luminate si in baie. Gratie luminozitatii pe care o confera, aceasta culoare sugereaza curatenia.
Portocaliul stimuleaza apetitul si inveseleste atmosfera. Folosit in bucatarie, ne va ajuta sa ne trezim in diminetile mohorate, si ne va creste pofta de mancare.
Mai putin agresive decat activele, culorile pasive (albastru, verde si violet) induc o stare de liniste si seninatate. Daca zugravim dormitorul in nuante pale de albastru vom avea un somn odihnitor.
“ Nonculorile ” : gej, crem, maro, gri, ivoire, alb au rolul de a armoniza celelalte culori, facand legatura intre ele. Se potrivesc interioarele finisate in lemn, pentru hol, bucatarie sau baie. In tonuri pastelate lumineaza sufrageria.
Luxul simplitatii
Simplitatea eleganta sau eleganta trasata dupa repere esentiale, aceasta marca a bunului gust si a rafinamentului, este probabil stilul care se obtine cu cea mai mare dificultate. In stradania amenajarii locuintei personale suntem tentati sa fim, in calitate de proprietari si directi beneficiari, si singurii artizani ai designului. Venim cu variate preferinte, incercand sa cuprindem intr-un unic spatiutot ceea ce ne-a placut in alte lucuinte si in publicatii de specialitate. Odata cu aceasta “zestre” de reprezentari aducem si bagajul de mobilier si obiecte decorative cu valoare sentimentala. Rezultatul acestui demers are, de cele mai multe ori, un gust indoielnic datorat combinatiilor inoportun omogenizate. Printr-o corecta intelegere a procesului amenajarii locuintei, vom apela la consilierea unor cunoscatori ai domeniului si in principal vom “cauta” puterea de a renunta la elementele ce prejudiciaza cristalizarea unui ambient bine conturat. O locuinta cu un anumit stil, definit si armonizat personalitatii proprii , va fi cu adevarat o oaza de confort , un prilej de incantare pentru oaspeti si o excelenta carte de vizita pentru proprietari.
Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)
Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910 
Copyright 2005 - 2024 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta