Referat, comentariu, eseu, proiect, lucrare bacalaureat, liceu si facultate
Top referateAdmitereTesteUtileContact
      
    


 


Ultimele referate adaugate

Adauga referat - poti sa ne ajuti cu un referat?

Politica de confidentialitate

Ultimele referate descarcare de pe site
  CREDITUL IPOTECAR PENTRU INVESTITII IMOBILIARE (economie)
  Comertul cu amanuntul (economie)
  IDENTIFICAREA CRIMINALISTICA (drept)
  Mecanismul motor, Biela, organe mobile proiect (diverse)
  O scrisoare pierduta (romana)
  O scrisoare pierduta (romana)
  Ion DRUTA (romana)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  COMPORTAMENT PROSOCIAL-COMPORTAMENT ANTISOCIAL (psihologie)
  Starea civila (geografie)
 
Ultimele referate cautate in site
   domnisoara hus
   legume
    istoria unui galban
   metanol
   recapitulare
   profitul
   caract
   comentariu liric
   radiolocatia
   praslea cel voinic si merele da aur
 
despre:
 
ATmega8
Colt dreapta
Vizite: ? Nota: ? Ce reprezinta? Intrebari si raspunsuri
 

Caracteristici tehnice :

? High performance, Microcontroler AVR -8 biti-low power s2e3ek
? Arhitectura RISC avansata
? 130 de instructiuni -;Executare intr-un singur ciclu de ceas
? 32*8 registre de scop general
? operatii complet statice
? up to16 MIPS Throughput at 16 MHz
? Multiplicator de 2 cicluri pe cip

? Programe si memorii de date nonvolatile
? 8 kbiti in-system self-programmable flash ; Rezistenta : 10.000 cicluri Scrie/Sterge
? 512 biti EEPROM , Rezistenta : 100.000 Scrie/Sterge
? 1 kbit intern SRAM
? Inchidere programabila pt. securitatea softului

? Caracteristici periferice
? Doua cronometre/numaratori de 8 biti cu prescalar separate, si un mod de comparare
? Un cronometru/numarator de 16 biti cu prescalar separate, mod de comparare, si mod de capturare
? Numarator in timp real cu oscillator separate
? Trei canale PWM
? ADC pe 8 canale in TQFP si pachet MLF
? ADC pe 6 canale in pachet PDIP
? Interfata seriala
? USART serial programabil
? Interfata seriala SPI Master/Slave
? Comparator analogic pe cip

? Caracteristici speciale ale microcontrolerului
? Oscilator Rc intern calibrat
? Surse de intrerupere interne si externe
? Cinci moduri de repaus : Idle,ADC Noise Reduction, Power-save, Power-down, Standby
? Intrari/Iesiri si Pachete
? 23 de linii programabile de I/O
? 28-lead PDIP, 32-lead TQFP si 32-pad MLF

? Tensiuni operationale
? 2.7-5.5 V(ATmega8L)
? 4.5-5.5 V(ATmega8)

? Grade de viteaza
? 0-8 MHz(ATmega8L)
? 0-16 MHz(ATmega8)

? Puterea consumata la 4MHz , 3V, 25 grade celsius
? Activ : 3.6 mA
? Idle mode : 1.0 mA
? Power-down mode : 0.5µA

ATmega8 este un microcontroller CMOS low-power pe 8 biti, bazat pe arhitectura AVR RISC. Prin executarea unor instructiuni puternice intr-un singur moment de tact, ATmega8 ajunge la performanta de 1 MIPS per MHz permitandu-i desingnerului de system sa optimizeze consumul de putere contra vitezei de procesare.
Continutul AVR combina un bogat set de instructiuni, cu 32 de register cu scop general.Toate cele 32 de registre sunt direct conectate la unitate aritmetica si logica(UAL), fapt ce permite ca 2 registre independente sa fie accesate printr-o singura instructiune intr-un singur moment de tact. Arhitectura rezultata este mult mai eficienta deoarece atinge performante de 10 ori mai mari decat microcontrolerele CISC conventionale .
ATmega8 are urmatoarele caracteristici : 8k biti de Flash Programmable In-System cu capacitate Citire in timpul Scrierii, 512 biti de EEPROM, 1k bit de SRAM, 23 de linii I/O cu scop general, 3 Cronometre/Numaratoare flexibile cu moduri de comparare, intreruperi interne si externe, USART serial-programabil, Interfata Seriala, AdC cu 6 canale ( 8 canale in TQFP si pachete MLF ) cu acuratete de 10 biti, un Cronometru de supraveghere cu oscillator intern, un port serial SPI si 5 moduri software de economisire de putere. Modul Idle opreste unitatea centrala in timp ce permite SRAM-ului, cronometrelor/numaratoarelor, porturilor SPIi si sitemului de intrerupere sa functioneze. Modul Power-down salveaza continutul registrelor dar ingheata oscilatorul, facand incapabile orice alte functii ale cip-ului pana la urmatoarea intrerupere sau resetare de hard. In modul Power-save numaratorul asincron continua sa functioneze, fapt ce permite utilizatorului sa mentina o baza in timp ce restul dispozitivului este in repaus. Modul ADC Noise Reduction opreste Unitatea centrala si toate modulele de I/O cu exceptia numaratorului asincron si ADC-ul, pentru a minimaliza zgomotul de comutatie din timpul conversiei ADC.In modul Standby functioneaza doar oscilatorul in timp ce restul dispozitivului este in repaus.
Dispozitivul este fabricat folosind tehnologia de memorie volatile cu densitate mare Atmel. Memoria flash poate fi reprogramata folosind o interfata seriala SPI , printr-un program de memorie conventional nonvolatile.Programult boot poate folosii orice interfata pentru a descarca programul de aplicatii din memoria de aplicatii flash. Soft-ul din sectiunea de boot flash va continua sa ruleze in timp ce aplicatiile flash sunt updatate furnizand operatii reale de citire in timpul scrierii. Combinand o unitate centrala RISC pe 8 biti cu flash self programmable in system, pe un cip monolithic , Atmel ATmega8 devine un microcontroller puternic care furnizeaza solutii extreme de flexibile si optime ca prêt pentru multe aplicatii.
ATmega8 AVR este dotat cu un set complet de programe si instructiuni ce includ compilatoare C, macro-asamblatoare si simulatoare/corectoare de programe, emulatoare de circuite si kituri de evaluare.
S-a spus deja ca PIC1684 are o arhitectura RISC. Acest termen este adeseori gasit in literatura despre calculatoare, si are nevoie sa fie explicat aici mai in detaliu. Arhitectura Harvard este un concept mai nou decat von-Neumann. S-a nascut din nevoia de marire a vitezei microcontrolerului. In arhitectura Harvard, bus-ul de date si bus-ul de adrese sunt separate. Astfel este posibil un mare debit de date prin unitatea de procesare centrala, si bineinteles, o viteza mai mare de lucru. Separarea programului de memoria de date face posibil ca mai departe instructiunile sa nu trebuiasca sa fie cuvinte de 8 biti. PIC16F84 foloseste 14 biti pentru instructiuni ceea ce permite ca toate instructiunile sa fie instructiuni dintr-un singur cuvant. Este de asemenea tipic pentru arhitectura Harvard sa aiba mai putine instructiuni decat von-Newmann si sa aiba instructiuni executate uzual intr-un ciclu.
Microcontrolerele cu arhitectura Harvard sunt de asemenea numite "microcontrolere RISC". RISC inseamna Reduced Instruction Set Computer. Microcontrolerele cu arhitectura von-Newmann sunt numite "microcontrolere CISC". Titlul CISC inseamna Complex Instruction Set Computer.
Pentru ca PIC16F84 este un microcontroler RISC, aceasta inseamna ca are un set redus de instructiuni, mai precis 35 de instructiuni (de ex. microcontrolerele INTEL si Motorola au peste 100 de instructiuni). Toate aceste instructiuni sunt executate intr-un ciclu cu exceptia instructiunilor jump si branch. Conform cu ceea ce spune constructorul, PIC16F84 ajunge la rezultate de 2:1 in compresia cod si 4:1 in viteza in comparatie cu alte microcontrolere de 8 biti din clasa sa.
Descrierea pinilor.

VCC-Alimentarea cu tensiune

GND-Masa

Port B( PB7…PB0-XTAL1/XTAL2/TOSC1/TOSC2)
Portul B este un port de iesire bidirectional pe 8 biti cu rezistoare interne, selectate pentru fiecare bit.
Depinzand de setarile selectiei de ceas , PB6 poate fi folosit ca intrare pentru amplificatorul oscilatorului sau circuitului operational intern de ceas. PB7 paote fi folosit ca iesire pentru amplificatorul oscilatorului .

Port C(PC5…PC0)
Portul C este un bidirectional I/O pe 7 biti cu rezistoare interne selectate pentru fiecare bit. Iesirea portului C are caracteristici simetrice . Pini portului C sunt “tri-stated” cand o conditie de resetare devine active, chiar daca ceasul nu functioneaza.

PC6/RESET
Daca continul RSTDISBL este programat, PC6 este folosit ca pin de I/O. Caracteristicile electrice ale portului PC6 difera de cele ale altor pini ai portului C.
Daca continutul RSTDISBL-ului este neprogaramat, PC6 este folosit ca o resetare a iesiriilor. Un nivel scazut pe acest pin pentru mai de o lungime minima de puls va genera o resetare, chiar daca ceasul nu este functionabil.Pulsuri mai mici nu garanteaza o resetare.Port D ( PD7..PD0 )
Portul D este un port de I/O bidirectional pe 8 biti cu rezistoare interne selectate pentru fiecare bit.

RESET
Un nivel scazut pe acest pin pentru mai de o lungime minima de puls va genera o resetare, chiar daca ceasul nu este functionabil.Pulsuri mai mici nu garanteaza o resetare..

AVCC
AVCC este un pin pentru alimentarea de la sursa a convertorului A/D, a Port-ului C ( 3..0 ) si ADC ( 7..6 ) . Ar trebui sa fie conectat extern la VCC chiar dac ADC nu este folosit. Daca ADC este folosit ar trebui sa fie conectat la VCC printr-un filtru trece jos.

AREF
AREF este un pin analogic de referinta pentru convertorul A/D.


Colt dreapta
Creeaza cont
Comentarii:

Nu ai gasit ce cautai? Crezi ca ceva ne lipseste? Lasa-ti comentariul si incercam sa te ajutam.
Esti satisfacut de calitarea acestui referat, eseu, cometariu? Apreciem aprecierile voastre.

Nume (obligatoriu):

Email (obligatoriu, nu va fi publicat):

Site URL (optional):


Comentariile tale: (NO HTML)
Noteaza referatul:
In prezent referatul este notat cu: ? (media unui numar de ? de note primite).

2345678910 
Copyright 2005 - 2023 | Trimite referat | Harta site | Adauga in favorite
Colt dreapta